Ana Sayfa
20 Aralık 2019 ( 250 izlenme )
Reklamlar

Gazilerden emekli maaşlarının kesilmesine sert tepki

Hakkari’de bir patlama sonucu sağ gözünü kaybeden Gazi Yusuf Güler, gazilere ödenen emekli maaşlarının kesilmesine tepki göstererek, “Milletvekilleri bi’ çakar lambası için gece üçte bir yasa çıkarıyorlar kendilerine. Bizim mağduriyetimizi gidermek bu kadar mı zor?” dedi.

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, 20132016 yılları arasında emekli edilen gazilere ödenen maaşları kesilmesine tepki gösterdi. Basın açıklamasında söz konusu karar tepki gösteren Gazi Yusuf Güler, “Ben bu devlete yıllarca hizmet ettim, şimdi sen benim maaşımı kesiyorsun da nasıl ödeyeceğim ben bu protezin parasını? Milletvekilleri bi’ çakar lambası için gece üçte bir yasa çıkarıyorlar kendilerine. Bizim mağduriyetimizi gidermek bu kadar mı zor?” şeklinde konuştu.

20132016 yılları arasında emekli edilen gazilere ödenen maaşların “çalışabilir durumda oldukları” gerekçesiyle kesilmesine gaziler, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şubesi’nde basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Gaziler adına basın açıklamasını okuyan şube başkanı Önder Çelik, “Kanun bilmeyen, çıkan kanunları takip etmeyen SGK, altı yıldır ödenen bu maaşları ‘şimdi yeni farkettim’ diyerek kesmiştir. Gazilerimiz hem işlerinden olmuş hem de maaşları kesilerek mağdur edilmişlerdir” dedi.

Hiçbir siyasetçinin ya da belli bir grubun değil, yalnızca Türk milletinin gazisi olduklarını belirten Çelik, yetkililere seslenerek, “Bu ayıbı tekrar kapatacak olan sizlersiniz, tek temennimiz gazilerin ve ailelerinin mağduriyetinin tez zamanda giderilmesidir” diye konuştu.

‘PROTEZİMİ HANGİ PARA İLE DEĞİŞTİRECEĞİM?’

Hakkari’de bir patlama sonucu sağ gözünü kaybeden gazi Yusuf Güler, “Devlet 1998 yılında beni engelli kadrosundan işe aldı, 17 yıl çalıştım. 2015 yılından itibaren ise düzenli olarak emekli maaşı alıyordum ta ki aldığım habere kadar. Madem emekli olamayacaktım neden bana ‘emekli olabilir’ yazısı gönderdin? TOKİ’den borç ile ev aldım, ödeyemiyorum. Beş yıldan beş yıla protezimi değiştiremem gerekiyor fakat bunu bile kendi cebimden veriyorum. Ben bu devlete yıllarca hizmet ettim, şimdi sen benim maaşımı kesiyorsun da nasıl ödeyeceğim ben bu protezin parasını? Milletvekilleri bi’ çakar lambası için gece üçte bir yasa çıkarıyorlar kendilerine. Bizim mağduriyetimizi gidermek bu kadar mı zor?” dedi.

‘ÇOCUĞUMUN CEBİNE HARÇLIK KOYAMADIM’

Hakkari’de mayına basma sonucu bacağını kaybeden Özlem Özel, gazi maaşının kesilmesini gaziler için çok rendice edici olduğunu söyleyerek, “Bu devlet için kimimiz ayağımızı, kimimiz gözümüzü, kimimimiz kolumuzu kaybettik. Sabahleyin çocuğumu okula gönderdiğimde cebine harçlık koyamamak benim içimi parçalıyor” diye konuştu.

Öte yandan konuyu meclis gündemine de taşıyan CHP milletvekili Mehmet Ali Çelebi Twitter hesabından, “Bütçe açığını kapatmak için bu kadar mı gözünüz karardı! Defalarca uyardım, kanun teklifi verdim. Çözüm bir cümleyi ilgili yasadan çıkarmaktı, o cümleyi çıkarmadınız ama gazilerimizin canını çıkardınız. Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Meteoroloji ardı ardına uyardı. Bu gece fena bastıracak. Çok kuvvetli geliyor Türk gemisine Gine Körfezi'nde korsan saldırısı! 1 gemici öldürüldü, 15 gemici kaçırıldı Yabancı seçmen listeleri ortaya çıktı. Türkiye'nin kaderine bakın kimler karar veriyor Erdoğan'dan Alevi vatandaşların evlerine işaret konulmasına sert tepki: Hesabı sorulacak