Ana Sayfa
24 Mart 2020 ( 1151 izlenme )
Reklamlar

'Gençler etkilenmiyor demeyin': 6 yaşındaki çocuk salgında hayatını kaybetti

Korona virüsün Çin’den sonra en çok etkilediği ülkelerden İran’dan acı bir haber geldi. İran’da 6 yaşında bir çocuk hayatını kaybederken, salgının en genç kurbanının ise 3 yaşında olduğu öğrenildi.

Çin’den yayılan korona virüs salgını en çok yaşlıları etkilese de bağışıklık sistemi düşük olan çocuklar da hayatını kaybediyor. İran’da korona virüs nedeniyle 6 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti.

İran'da 6 yaşında bir çocuğun yeni tip korona virüs (Kovid19) nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Kuzey Horasan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, Kuzey Korasan eyaletinde şu ana kadar 189 kişide koronavirüs tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, bu hastalardan 19'unun yaşamını yitirdiği aktarılırken 6 yaşındaki bir çocuğun da koronavirüs kurbanlarından olduğu ifade edildi.

Koronavirüs tedavisi gören 99 kişinin ise iyileşerek hastanelerden taburcu edildiği kaydedildi.

VİRÜSÜN EN KÜÇÜK KURBANI 3 YAŞINDA

Çin'in Vuhan kentinde aralık ayında ortaya çıkmasının ardından kısa sürede dünyada küresel salgına yol açan korona virüsün risk grubunu yaşlıların oluşturduğu söylense de doktorlar, hastalığın çocuklara da bulaşabildiğini ve bağışıklık sistemi zayıf çocuk ve gençlerde ölümcül sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulunuyor.

İran Sağlık Bakanlığı, 14 Mart'ta yaptığı açıklamada, ülkede yeni tip korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin yaş ortalamasının 67, hastalığa yakalananların yaş ortalamasının da 54 olduğunu, virüse yenik düşen en küçük kurbanın ise aynı zamanda lösemi hastası 3 yaşında bir çocuk olduğunu açıklamıştı.

İRAN'DA 8 BİN 376 KİŞİ İYİLEŞEREK TABURCU EDİLDİ

Hastalığın ortaya çıktığı Çin ve İtalya'nın ardından en çok can kaybının yaşandığı ülke İran'da, virüs ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edilmiş, ardından tüm eyaletlere yayılmıştı.
 
Ülkede virüse yakalananların sayısı 23 bini aşarken can kaybı 1812'ye yükseldi. Koronavirüs teşhisi konulanlardan 8376'sı ise iyileşerek taburcu edildi

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Motorinin ardından benzine de büyük zam geldi Cem Küçük'ten dolar itirafı. AKP'nin ne yaptığını açıkladı Cami kürsülerinden zehir saçan müftü: "CHP iktidarı 15 Temmuzcuların iktidarından farksız olur" Meral Akşener Erdoğan'ın kimsenin bilmesini istemediği olayı anlattı! Dakikalarca dalga geçti!