Ana Sayfa
23 Ağustos 2021 ( 2608 izlenme )
Reklamlar

Gülgün Feyman: Cumhuriyet kadını olarak istifa ettim

Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin Taliban'a destek açıklaması yapmasının ardından haber spikeri Gülgün Feyman dernekten istifa ettiğini duyurdu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği, Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'a destek açıklamasında bulundu. Dernek açıklamasında "Bağımsız Afganistan'ı tanıyoruz ve selamlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamada “Bazı kadın örgütlerinin bir araya gelerek savurdukları “Taliban’ı tanımıyoruz, Taliban’ı tanıyanı da tanımıyoruz” sloganına karşı “Bağımsız Afganistan’ı tanıyoruz, Bağımsız Afganistan’ı tanımayanı da tanımıyoruz” denilerek "Yaptıkları “derin” siyaset analizinde ABD’yi, Afganistan işgalini sürdüremedikleri için kınamalarını da hazin bulmakla birlikte, kendilerine yakıştırıyoruz” ifadelerini kullanıldı.

GÜLGÜN FEYMAN: CUMHURİYET KADINI OLARAK İSTİFA ETTİM

Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin bu bildirisinin ardından Cumhuriyet Kadınları Derneği üyesi olan haber spikeri Gülgün Feyman dernekten istifa ettiğini duyurdu.

Feyman Twitter hesabından şunları yazdı:

"An itibari ile Atatürk'ün kızı ve varisi olarak Cumhuriyet Kadınları derneğinden bir Cumhuriyet kadını olarak istifa ettim. Kamuoyuna sunarım. Saygılar."


Gülgün Feyman, son olarak çalıştığı Ulusal Kanal'daki görevinden de Temmuz ayında ayrılmıştı. Feyman ayrlık kararı sonrası, "Soruyorsunuz neredesin diye. Yayıncılığın son dönemde geldiği durum nedeniyle, ilkelerim, duruşum, aylar önce aldığım kişisel kararım, anlayışım nedeniyle fiili olarak hiç bir TV kanalında çalışmıyorum. Yoruma gerek yok. Kişisel kararım." açıklamasını yapmıştı.

"ŞERİAT GERÇEĞİ DEĞİŞTİRMİYOR"

Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin sözkonusu açıklaması, Taliban güçlerine destek olarak görülmüş ve tepki toplamıştı. “Bazı kadın örgütlerinin bir araya gelerek savurdukları “Taliban’ı tanımıyoruz, Taliban’ı tanıyanı da tanımıyoruz” sloganına karşı “Bağımsız Afganistan’ı tanıyoruz, Bağımsız Afganistan’ı tanımayanı da tanımıyoruz” diyoruz" denilen açıklamada "Yaptıkları “derin” siyaset analizinde ABD’yi, Afganistan işgalini sürdüremedikleri için kınamalarını da hazin bulmakla birlikte, kendilerine yakıştırıyoruz” ifadelerini kullanılan açıklamada, Taliban'ın ülkenin şeriatla yönetilecek olması "Bağımsızlık, gerçek uygarlığa kavuşmanın ön şartıdır. Afganistan'da olan budur. Taliban'ın şeriat rejimiyle yönetecek olması bu gerçeği değiştirmiyor." ifadeleriyle savunulmuştu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İmamoğlu: İstanbullu üniversite öğrencilerine yıllık 3 bin 200 lira eğitim yardımı yapacağız Erdoğan'ın "derece" çıkışına İmamoğlu'ndan yanıt... Korkusuz yazarından Zafer Şahin’e bomba yanıt Seçimden sonra 90 milyonluk mülkle gündeme gelmişti! Sinan Oğan'la ilgili bomba bir iddia daha