Ana Sayfa
09 Aralık 2021 ( 314 izlenme )
Reklamlar

Gündemi sarsacak iddia: Mısır, İsrail ve Suriye'ye heyet gönderilecek

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Türkiye'nin diplomatik ilişkilerini askıya alındığı ülkeler olan Mısır'a, İsrail'e ve Suriye'ye Şubat 2022'de ilişkileri düzeltmek adına heyet gönderileceğini söyledi. Özcan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın heyete başkanlık edeceğini ifade etti.

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, sosyal medya hesabından Türkiye'nin dış ilişkileri ile ilgili dikkat çeken bir iddiayı paylaştı.

'AKP BİZİ DAHA ÇOK DİNLEMELİ'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dış politika çağrılarına ve komşu ülkelerle barış yapılması gerektiği vurgusuna dikkat çeken Özcan, "Bana gelen bilgiye göre Şubat 2022’de Erdoğan başkanlığında bir heyet İsrail’e gidecek.Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu iktidara geldiğimizde Mısır, İsrail ve Suriye’ye Büyükelçi atayacağını ve ilişkileri onaracağını defalarca söylemişti. AKP hükümeti bizi daha çok dinlemeli." ifadelerini kullandı.

DİPLOMATİK BAĞLARIN DERECESİ DÜŞÜRÜLDÜ 

Türkiye'nin 20082009 İsrailGazze savaşını kınaması ve daha sonra yaşanan olaylar ile birlikte, İsrail ile arasındaki ilişkiler gerilmiş ve Mavi Marmara gemisine İsrail Özel Kuvvetleri'nin saldırısı nedeniyle 2010 yılında Türkiye elçisi ülkeden geri çekilmişti. 2 Eylül 2011’de Türkiye İsrail’le olan diplomatik bağlarının derecesini düşürmüştü.

Türkiye, Suriye diplomatik ilişkileri ise 2011 yıllında ülkede başlayan iç savaş sonrası askıya alınmıştı.

2013 yılında Mısır'da gerçekleşen askeri darbenin ardından ülke ile ilişkiler gerginleşmiş ve iki ülkenin diplomatik ilişkileri maslahatgüzar seviyesine düşürülmüştü.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

''Erdoğan'ın alacağı kararlar CHP'ye ispiyonlanıyor''. Yandaş yazar İbrahim Karagül büyük fotoğrafı gördü Çöpten biber ve et toplatarak tekrar kullanan tantunicinin son hali Sedat Peker’in açıkladığı kokain yüklü konteyner numaraları doğru çıktı Adana Büyükşehir’den ‘Adam’ gibi paylaşım