Ana Sayfa
12 Mart 2020 ( 783 izlenme )
Reklamlar

Hande Fırat ve Aslı Aydıntaşbaş'ın makarna paylaşımları alay konusu oldu

Gazeteciler Hande Fırat ve Aslı Aydıntaşbaş, Sağlık Bakanı Koca'nın açıkladığı 'koronavirüs' vakasının ardından birçok yurttaşın makarna alması hakkında paylaşım yaptı. Paylaşım yapan gazetecilere sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı 'koronavirüs' vakasının ardından birçok yurttaş gıda ürünleri reyonlarına akın etti. Gıda ürünlerinden en fazla makarnanın rağbet görmesi gündem oldu.

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve The Washington Post köşe yazarı Aslı Aydıntaşbaş da koronavirüs salgını endişesiyle marketlere hücum eden insanların makarna alma nedenini yanlış anlaması sosyal medyada alay konusu oldu.

detay
İstanbul'da marketlerde yoğunluk: 'Çoğu belki de çöpe atılacak'
Haberin devamı
Fırat, "Makarna ile virüs arasındaki bağ nedir? Bağışıklık sistemini güçlendirseydi İtalyanlara virüs bu kadar etki etmezdi. Nohut gibi bakliyatları tercih etselerdi keşke" yazarken; Aydıntaşbaş da, "Makarna Koronavirüs için çözüm olsa, İtalya'da millet kırılmazdı. Allah aşkına evde makarna stoğu yapacağınıza ellerinizi yıkarın, öpüşmek ve tokalaşmaktan vazgeçin, kalabalık yerlere gitmeyin" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, makarnanın anavatanı İtalya'da vakaların yaygın olmasını vurgulaması ve Türkiye'de yapılan market alışverişleriyle kıyaslaması bazı sosyal medya kullanıcılarının kafasını karıştırdı.

Birçok Twitter kullanıcısı, Aydıntaşbaş ve Fırat'a yaptıkları paylaşımdan dolayı sert tepki gösterdi.

Fırat daha sonra yaptığı paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı:

"Makarna mesajını illa farklı anlamak isteyenlere ; “uzmanlar dolaşan virüs yok, panik yapmayın” dedikçe, maske depolamak, makarna depolamayı anlamlı bulmuyorum. Bunu fursat* bilip ürün fiyatlarını ahlaksızca artıranlar ellerini daha çok ovuşturuyor."

"Virüsten korunmak İçin yapılması gerekenleri günlerdir bilim adamları anlatıyor. Mesele bunları yapmak . Resmî açıklamalar doğrultusunda hareket edilirse süreç paniksiz ve daha sağlıklı atlatabilir"

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

SUDAN KÖYLÜSÜNE TEŞVİK.SURİYELİLERE BAHÇELİ VİLLA.KATARLILARA TANK-PALET! TÜRKLERE ÖL-GEBER Bu 3 belirtiyi gören koşa koşa hastaneye gitsin. Okulların açılmasını riskli bulan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan açıkladı Yargıtay, kendi öz kızı ile ilişkiye girerek ondan çocuk yapan sanık babaya verilen hapis cezasını bozdu ve sanığı tahliye etti. Benzin ve motorine büyük zam...