Ana Sayfa
08 Şubat 2023 ( 900 izlenme )
Reklamlar

Hatay Belediye Başkanı acı tabloyu açıkladı: Daha yüzde 3’üne ulaştık

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş kentteki son durumu aktararak, “Yıkılan yerlerin ancak yüzde 23'üne ulaşabildik” dedi.

10 ilimizi vuran ve merkez üretimi Kahramanmaraş olan 7.6 ve 7.8 büyüklüğündeki iki depremden etkilenen illerden biri de Hatay oldu.

Hatay'da kent merkezi ile Kırıkhan ve İskenderun ilçelerinde yaklaşık 1200 binanın yıkıldığı, merkez ilçe Antakya'da 40 50 yıllık görüntülerin bulunduğu Cebrail Mahallesi'ndeki evlerin tamamında neredeyse tamamen çöktüğü ve çok sayıda mahallenin altında kalan bilgisini geçilmişti. Depremden kurtulan sokaklarda bir yandan soğukla ​​mücadele ederken, Türkiye'nin dört bir yanında ise kente yardım etmeye devam ediyor.

LÜTFÜ SAVAŞ: 2 BİNİN ÜZERİNDE BİNA YIKILDI

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş kentteki son durumunu açıkladı.

Medyaradar'da yer alan bilgilere göre Lütfü Savaş, "Gerçekten de her yer yıkılmış durumda" diyerek acı tabloyu paylaştı.

"ANCAK YÜZDE 23'ÜNE ULAŞABİLDİK"

Şehir 2 binin üzerine binanın yıkıldığını bina Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, "Yıkılan yerlerin ancak yüzde 23'üne ulaşabildik." diye konuştu.

"Profesyonel ekiplere ihtiyaç var. Bu destek olmadıkça iş makinaları fazla bir şey barındırabilir. Dokunamıyoruz. Ulaşsak da içeridekilerin hayatını atmak istemiyoruz." dedi.










Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

78 Türk daha Malta vatandaşlığına geçti Bakın AKP kimlerin partisi çıktı. Bakan Nureddin Nebati ima etmişti. Vatandaş doğruladı İstanbul halkını uyuz konusunda uyarıyoruz İşte Erdoğan'ın dolara karşı yeni planı. Saray'ın ekonomi profesörü Göksel Aşan açıkladı