Ana Sayfa
15 Mart 2022 ( 6855 izlenme )
Reklamlar

Hatay’da Suriyeli nüfusu patladı… 12 yıl sonra belediye başkanı Suriyeli olabilir

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’da artan Suriyeli nüfusuna dikkat çekti. Savaş, ‘Hatay'daki doğumların yüzde 75'ini Suriyeli kadınlar yapıyor. Yeni doğan her 4 çocuktan 3'ü Suriyeli’ dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Suriyeli nüfus artışının şehrin geleceğini kritik noktalara sürüklediğini açıkladı. Hatay’da yeni doğan her 4 bebekten 3’ünün Suriyeli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Savaş “Önlem alınmaması halinde 12 yıl sonra Hatay Suriyeli bir başkana teslim edilecek” dedi.

Sözcü'nün haberine göre, Suriyeli kadınların her yıl bir çocuk doğurduğunu, çok eşli ailelerde Suriyeli nüfus patlaması yaşandığını belirten Savaş “Suriyeliler'e vatandaşlık, seçme ve seçilme hakkı verilmesi büyük hata oldu. Böyle giderse biz azınlığa düşeceğiz. 12 yıl sonra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Suriyeli olacak. Toprak almaları yasak ama Türk ortakları üzerinden arsa senediyle sürekli toprak alıyorlar. Uyarıyorum, 'Hatay gidiyor” dedi.

Başkan Savaş'ın kritik tespit ve uyarılar şöyle:

“Hatay'ın nüfusu 1 milyon 670 bin. Resmi verilere göre 500 bin civarında Suriyeli var. Ama gayri resmi sayı 800 binin üzerinde. Yaklaşık her 2 kişiden biri Suriyeli. Hatay'daki doğumların yüzde 75'ini Suriyeli kadınlar yapıyor. Yeni doğan her 4 çocuktan 3'ü Suriyeli. Savaş psikolojisi hormonları bozmuş. 11 ayda doğum yapan, 6 yılda 6 çocuk yapan Suriyeli kadınlar var. Çoğunun 34 eşi var ve hepsi de çok çocuk yapıyor. Demografik yapı bizim aleyhimize gelişiyor. 12 yıl sonra belediye başkanının Suriyeli olması hiçbirimizin hoşuna gitmez.”

"HATAY ELDEN GİTMESİN"

“Reyhanlı'da Suriyeli aday olsaydı seçimi açık farkla kazanırdı. Bir çok ilçede denge değişiyor. Türk vatandaşları 12 yıl geçmeden KKTC'de vatandaş olamıyor. Suriyeli niye hemen vatandaş oluyor. Atatürk'ün milli sınırlara kattığı son yer burası. Bu coğrafyada zemin kaygan. Hatay giderse her yer gider. Hatay elden gitmesin diye mücadele veriyoruz. Ancak tek başıma ben çözemem, bu milli mücadeleyi asıl Ankara vermeli. Tanju Özcan Bey (Bolu Belediye Başkanı) kadar sert konuşmuyorum, ama burada durum hiç iyiye gitmiyor.”

Kaynak: KRT

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Babacan'dan flaş Cumhurbaşkanı adayı açıklaması: Altılı Masa'yı işaret etti Memleket Partili Ümit Özat Muharrem İnce'ye isyan etti. Aleviler hakkındaki Whatsapp mesajını görünce gruptan ayrıldı Ahmet Davutoğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye flaş çağrı Mardin’de akılalmaz olay. Bu kadarı Teksas’ta bile olmaz