Ana Sayfa
02 Mayıs 2020 ( 1033 izlenme )
Reklamlar

İBB çalışanı koronadan vefat etti, raporda “bulaşıcı hastalık” yazdı

Koronavirüs salgını nedeniyle bir İBB çalışanı daha hayatını kaybetti. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Çakılcıoğlu, Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nde görev yapan Yıldıray Sarı'nın Covid19 nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Twitter hesabından açıklama yapan Çakılcıoğlu, "Başta ailesi olmak üzere hepimizin başı sağolsun" diye yazdı. 

KESK'e bağlı TümbelSen'in kurucuları arasında olan Yıldıray Sarı'nın vefat nedeni raporunda 'bulaşıcı hastalık' olarak yazıldı.

yildiraysarifoto.jpg

TümbelSen MYK Üyesi Satı Burunucu "5 Nolu şube olarak vefat raporunun düzeltilmesi için çalışıyoruz. Çünkü Covid19 yazılması salgınla ilgili istatistiklerin doğru tutulması hem de emeklilik, tazminat hakkının korunması açısından önemli" dedi. Buruncu Covid19 nedeniyle vefatların 'iş kazası' statüsünde olduğunu söyledi. 

Yıldıray Sarı 56 yaşındaydı. 6 Nisan'da hastaneye yattıktan birkaç gün sonra yoğun bakıma alınmış. Sarı'nın 2 çocuğu ve karısı da karantinaya alınmış. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Covid19 tedavisi gören Sarı vefat  raporuna göre bu sabah saat 9.55'te hayatını kaybetti. 

İBB bünyesinde Covid 19 testi pozitif çıkan çalışan sayısı 740'a yükseldi.  

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün Covid19 Rehberi'ne göre 'COVID19 olası vaka tanımına uyan tüm vakalar Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) üzerinden U07.3 ICD 10 tanı kodu ile Bulaşıcı Hastalıklar Bildirim Sistemi kapsamında ENabız’a bildirim yapılır' deniyor. 


Kaynak: T24


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Haluk Levent bu kez kendisi için yardım istedi: Vücuduma yayılmadan... AKP'li belediyelerin ardından şimdi de Diyanet aracılığıyla insan kaçakçılığı Motorine büyük zam Saadet "olabilir" dedi şartlarını açıkladı