İbn Haldun'un çöken imparatorluk ve vergiler sözü gündem oldu. ABD eski Başkanı Reagan hatırlatmıştı

115 izlenme 30 Ağustos 2023
Reklamlar
ABD eski Başkanlarından olan Ronald Reagan’ın, ekonomi ve vergilere ilişkin hatırlattığı İbni Haldun'un o sözleri gündem oldu

ABD’nin 40. Başkanı olan Ronald Reagan’ın zamanında yaptığı ‘vergiler’ konuşması yeniden gündem oldu. Kendisinin Üniversite döneminde ekonomi eğitimi görürken, 14. Yüzyıl filozoflarından olan İbni Haldun’un bir sözünü duymasını aktardı.

Reagan’ın anlatımına göre, zamanında Mısır’da yaşayan düşünür ve aynı zamanda iktisadın da öncülerinden olan İbni Haldun, imparartorluğun kuruluşunda vergi oranlarının düşük fakat buna karşın gelirin de yüksek olduğunu belirtmiştir.

Fakat İmparatorluğun çöküşü esnasında ise vergilerin bu sefer yüksek, fakat durumun tam aksine gelirlerin düşük olduğunu söylemiştir.

ABD 40. Başkanı Ronald Reagan’ın, düşük vergi sistemini savunan İbni Haldun’un bu sözlerini paylaşması ise sosyal medyada gündem oldu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bunu da gördün Türkiye... Ziraat Bankası simit satacak Saray’da herkes bu anket sonuçlarını Erdoğan’dan saklamaya çalışıyor. Son ankette AKP’ye büyük şok Taliban’dan kaçmak için uçağın tekerine kendini bağlamıştı Meteoroloji uyardı! Sıcaklık 10 derece birden düşecek, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kar bekleniyor