Ana Sayfa
10 Mayıs 2021 ( 648 izlenme )
Reklamlar

İçişleri Bakanlığı’ndan Ekrem İmamoğlu kararı!

İçişleri Bakanlığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan inceleme hakkında açıklama yaptı. İmamoğlu'na "Elleri arkadan bağlı" incelemesine soruşturma izni verilmedi.

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan "Ellerini arkadan bağladı, Fatih Sultan Mehmet'in türbesine saygısızlık yaptı" incelemesine dair açıklama yaptı. Bakanlık, İmamoğlu için soruşturma izni vermedi.

İmamoğlu'yla ilgili soruşturma izni verilmemesi kararı ilgililere tebliğ edilecek. Herhangi bir itirazın olmaması veya olası bir itirazın Danıştay tarafından reddedilmesi halinde karar kesinleşecek.

İtiraz olması halinde kabulü ve Bakanlık kararının kaldırılması durumunda ise savcılıkça soruşturma aşamasına geçilebilecek.

NE OLMUŞTU?

İmamoğlu, geçtiğimiz yıl İstanbul Valiliği’nin 29 Mayıs’ta düzenlediği “İstanbul’un Fethi’nin 567. Yıldönümü Kutlama Programı” kapsamında, Fatih Camii bahçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Türbesi'ndeki anma törenine katılmıştı.

İmamoğlu’nun türbe ziyareti sırasında ellerini arkasında bağlamış şekilde yürürken çekilmiş görüntüsünün fotoğrafı bazı kesimler tarafından “saygısızlık” olarak nitelenerek uzun süre tartışılmıştı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

60 yıllık anlaşmamız var bir yere gitmiyoruz Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar canlı yayında birbirine girdi Askıda ekmek projesinden hiç mi utanmıyorlar İYİ Partili Çıray’dan ironi: Kemal Bey'e “komplo”yu böyle kurduk