İlahiyatçı yazar: “Atatürk’e hakaret edenler kendi neseplerine baksın”

548 izlenme 18 Şubat 2020
Reklamlar
Atatürk’e yönelik hakaretlere Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere Atatürk’ün kuruduğu kurumlardan ses çıkmazken, İlahiyatçı yazar Hasan Aydın’dan çarpıcı bir çıkış geldi. Aydın, "Atatürk'e düşmanlık yapanlar dönüp neseplerine baksın" dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaretlere Diyanet İşleri Başkanlığı gibi Atatürk’ün kurduğu kurumlardan herhangi bir tepki gelmemesi dikkat çekerken, İlahiyatçı yazar Hasan Aydın, Atatürk’e hakaret eden isimlere sert sözlerle yüklendi. 

Aydın, Yenimesaj TV’de yaptığı açıklamada, “Elbette Atatürk'ü sevmezler, çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kapitülasyonları kaldıran, Sevr Anlaşmasını yırtıp atan, Türkiye'nin tapu senedi olan Lozan Anlaşması'nı batılılara kabul ettiren insandır, Gazi Mustafa Kemal Atatürk. O'nu sevmeyenler neseplerine, soylarına baksınlar. Nereye çekmişler oraya baksınlar” ifadelerini kullandı.

“Sosyal medyada bazı kendini bilmezler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili virüs ifadeleri kullandı. Unutmayalım ki Atatürk'e hakaret edenler asla bizim memleketimizin sevenleri ve dostları olamazlar. Atatürk öyle bir insandır ki, 7 düvele karşı mücadele etmiş ve galip gelmiş, mutlaka küfrü temsil eden İngilizleri, Fransızları, İtalyanları memleketimizden kovalamış, Peygamber Efendimizin  'Müşrikleri İslam topraklarından çıkarın' emirini yerine getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili ileri geri konuşan insanlar müsveddeden ibarettir."

ATATÜRK, HZ. ALİ'NİN YAPTIĞINI YAPTI

"Eğer Atatürk olmasaydı, bizim ibadetlerimizi yapmamız, namaz kılmamız ve ezan okumamız mümkün değildi" diye konuşan Hasan Aydın, "Hendek Savaşı'nda Amr adındaki bir müşrik, meydan okuduğunda ona karşı yalnızca Hz. Ali çıkıyor ve onu öldürüyor. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz, "Ali'nin yaptığı iş insanların ve cinlerin kıyamete kadar yapacağı ibadetten evladır' buyuruyor. 

İşte o Hz. Ali zalime karşı mücadele etti, hakkı temsil etti ve hakkın ortaya çıkmasını sağladı. Aynen bunun gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Çanakkale'de yaptıklarıyla Hz. Ali'nin Hendek savaşında yaptığı şey aynıdır. Eğer Atatürk olmasaydı, bizim ibadetlerimizi yapmamız, namaz kılmamız ve ezan okumamız mümkün değildi" dedi.

“ATATÜRK’E DÜŞMAN OLMALARININ BİR SEBEBİ…”

“Atatürk'e virüs diyenlere, ona hakaret edenlere ve iftira atanlara söylüyorum, elbette ki Atatürk'ü sevmezler çünkü Atatürk memleketimizden İngilizleri, Fransızları, İtalyanlar ve Yunanı kovdu. Elbette ki sevmezler, çünkü Atatürk yüzde 7-8 seviyesindeki okur-yazar oranını yüzde 97'lere çıkaran insandır. Elbette ki Atatürk'ü sevmezler, çünkü Atatürk malının tamamını Türk milletine bağışlamış bir insandır. 

O Atatürk ki canını, malını ve hayatının tamamını ortaya koyan her şeyini bu ülke için ortaya koymuş bir insandır. Atatürk, devletin imkânlarını, hazinedeki malı, mülkü talan etmeyen insandır. İnsanını, çiftçisini, köylüsünü düşünen insandır. Son nefesinde 'Ve aleyküm selam' diyen insandır. Bunlar bunun için Atatürk'ü sevmezler.

Atatürk'e düşman olmaların onu sevmemelerinin bir nedeni de Atatürk'ün Kur'an-ı Kerim'i maaşından para vererek tercüme ettirmesi, Elmalılı Hamdi Yazır'a tefsir ettirmiş olmasıdır. Elbette ki Atatürk'ü sevmezler, çünkü Atatürk asla Allah'ın haram dediği bir şeye 'helal', helal dediği bir şeye 'haram' dememiş insandır. 

Elbette Atatürk'ü sevmezler, çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kapitülasyonları kaldıran, Sevr Anlaşmasını yırtıp atan, Türkiye'nin tapu senedi olan Lozan Anlaşması'nı batılılara kabul ettiren insandır, Gazi Mustafa Kemal Atatürk. O'nu sevmeyenler neseplerine, soylarına baksınlar. Nereye çekmişler oraya baksınlar."

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yabancı uyruklu şahıs genç kızlara 'neden çıplak geziyorsunuz' diyerek saldırı girişiminde bulundu Altın kaçakçılığı ile suçlanan Dilan Polat kameraya tükürdü. ''Devletimi küçük düşüremezsin'' diye kendini savundu İmamoğlu ‘Kentimizi ve ülkemizi tehdit ediyor’ diyerek uyardı Güldür Güldür Show'un torpil skeci ortalığı salladı