İmamoğluSoylu tartışmasına Karamollaoğlu da katıldı

1592 izlenme 04 Eylül 2019
Reklamlar
İçişeri Bakanı Soylu'nun İBB Başkanı İmamoğluna sarf ettiği "pejmurde ederiz" sözlerine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tepki gösterdi. Karamollaoğlu, "Masum insanların ciddi hiçbir delil olmadan cezalandırılmalarına da seyirci kalamayız." açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için söylediği "İşini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz." sözlerine bir tepki de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'dan geldi.

Karamollaoğlu, "Suçluların mutlaka hak ettikleri cezayı almalarını da önemsiyoruz, onu da gerekli görüyoruz ama masum insanların ciddi hiçbir delil olmadan cezalandırılmalarına da seyirci kalamayız." dedi.


ŞEHİT DÜŞENLERİ ANDI

Mardin'in Ömerli ilçesinde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen askere Allah'tan rahmet, yaralı askerlere acil şifalar dileyen Karamollaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin 100'üncü yıl dönümünün kutlandığını hatırlatarak Milli Mücadele döneminde gerçekleşen hadiselerin bugün yaşanmaması temennisinde bulundu.

Karamollaoğlu, 2019-2020 eğitim öğretim yılının başladığını anımsatarak, "Görev başı yapan bütün öğretmenlerimize hem maddi hem de manevi olarak hak ettikleri değeri gördükleri Türkiye temennisiyle görevlerinde başarılar diliyorum. İnşallah bu öğretim yılı böyle bir yıl olur." diye konuştu.


"TÜRKİYE'DE ADALETE GÜVENİN ARTACAĞINA KANAAT OLUŞMADI"
Yeni adli yılın başlaması dolayısıyla bütün yargı çalışanlarını kutlayan Karamollaoğlu, "Türkiye'de adalete olan güvenin artacağına dair bir kanaat henüz toplumda oluşmadı." ifadesini kullandı

"Kanun Hükmünde Kararname mağdurları başta olmak üzere ülkemizde mağdur edilen her kesimin mağduriyetlerinin giderilmesi öncelikli meselemizdir. Elbette suçluların mutlaka hak ettikleri cezayı almalarını da önemsiyoruz, onu da gerekli görüyoruz ama masum insanların ciddi hiçbir delil olmadan cezalandırılmalarına da seyirci kalamayız."

"İÇİŞLERİ BAKANI HUZURU SAĞLAMAKLA MÜKELLEFTİR"

Temel Karamollaoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik "pejmürde ederiz" ifadelerini ise şu sözlerle değerlendirdi:"Tabii İçişleri Bakanı, İçişleri Bakanı'dır, belediyelerin yöneticisi değildir. Onların yanlış yapıp yapmadıklarını takip edebilir ama hakim de savcı da değildir. 

Kimseyi perişan etme hakkı da İçişleri Bakanı'na verilmemiştir. İçişleri Bakanı huzuru sağlamakla mükelleftir. Ben bu tip çıkışları hakikaten anlamıyorum. Eğer İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bir hata işlerse, o hatasından dolayı onu alıp adliyeye götürür. Yoksa onu görevinden alamaz, yerine kayyum atayamaz. Bir prosedür var."

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan Toprak'tan iktidara Nureddin Nebati eleştirisi AKP'li Metiner Tayyip Erdoğan'ı peygamberlerle kıyasladı Boğaziçililere Tehdit: Gece Yarısı İşi Bitirir Sonra da... "Deprem olunca İstanbul'un 9 ilçesinde tek bir bina ayakta kalamayacak"