Ana Sayfa
27 Mart 2020 ( 447 izlenme )
Reklamlar

İmamoğlu virüs tedbirlerini açıkladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu virüs tedbirleri kapsamında alınan önlemleri açıkladı.
Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir bünyesindeki İstanbul Turizm Platformu aracılığı ile şehirdeki 600 otel yöneticisi ile görüşme yaptıklarını belirterek sağlık çalışanlarının kendi ailelerini korumak üzere kendi evlerinin dışında ve çalıştıkları hastanelere yürüme mesafesinde otellerde konaklamalarını sağlamak üzere prensip anlaşmasına vardıklarını açıkladı.

İmamoğlu, "Salgının yayılması ve ihtiyaç halinde bazı mekanlarımızı sahra hastanesi olarak kullanılması için teknik çalışmamızı yaptık." derken Yenikapı ve Maltepe miting alanlarının bunlardan bazıları olduğunu belirtti.

İmamoğlu’nun açıklamasından başlıklar şöyle:

"Zor günlerin henüz başındayız. Bu mücadele tek başına bir hükûmetin altından kalkabileceği mücadele değildir, herkes bu ortak mücadelenin parçası olmakla yükümlüdür.
 
İBB olarak onlarca yeni uygulamayı hayata geçirdik.Temel önceliğimiz sorumluluğumuz olan kamu hizmetlerinin sağlamak. 

Gıda ve perakende sektöründekilerle acil toplantı yaptık. Bu toplantılar neticesinde bu şehirde yaşayan herkes emin olsun ki 16 milyon temel gıda ve temizlik malzemelerine erişimde sıkıntı olmayacak. İhtiyaç fazlası gıda ve hijyen malzemesi lütfen stoklamayalım.

Sağlık emekçilerine yürekten teşekkür ediyorum. Sağlık çalışanlarının kendi ailelerini korumak zorundayız biliyoruz, bakanlığımızda çalışıyor. Yurt, misafirhane gibi yerleri tespit edip bakanlıkla paylaşıyoruz.

Toplamda 2 bin odanın sağlıkçılara sağlanması için mutabakat sağladık otel sahipleriyle. 

Evde kalma sürecinde yalnız yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız var. Ortak dayanışmayla İBB olarak destek oluyoruz, valiliğin gıda yardımına da lojistik desteği sağladığımızı duyurmak isterim.

Kriz ilerledikçe uygulamalar burada geliştirilecek. İstanbul'un gönüllülerini koordine edeceğiz. Zor durumdaki vatandaşlarımıza ellerini uzatmak isteyenlere buradan sesleniyorum, koordinasyon merkezimizi yardımlarınızı ulaştıracaktır.
 
İBB, bu süreçte daima bilimsel olarak hareket edecektir. Koordinasyon merkezinde salgınla ilgili her şey takip edilecek, alınacak önlemlere karar verilecek.

Salgının yayılması ve ihtiyaç halinde bazı mekanlarımızı sahra hastanesi olarak kullanılması için teknik çalışmamızı yaptık. Yenikapı, Maltepe miting alanlardan bazılarıdır."

İmamoğlu, Yenikapı ve Maltepe meydanlarında da çadır hastaneler kurulacağını ifade etti. İmamoğlu, Yenikapı’da ilk aşamada bin yataklı ilerleyen süreçte 7 bin 300 yataklı bir merkezin Maltepe’de ise bin 300 yataklı bir merkezin kurulacağını açıkladı.

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yılmaz Özdil Habur Rezaletinde valinin kim olduğunu açıkladı. İsmi öğrenenler hayal kırıklığına uğradı Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! Önümüzdeki hafta kar yağışı etkili olacak Erdoğan’ın canlı yayınındaki fısıltı sosyal medyayı karıştırdı. Kılıçdaroğlu da topa girdi 'Erdoğan Herkesi Virüsün Kucağına Atıyor'