Ana Sayfa
08 Ocak 2020 ( 2425 izlenme )
Reklamlar

İran'dan kalkan uçak düşmeden yapılan dikkat çeken açıklama

İran'da Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı kalkışından kısa süre sonra teknik nedenlerle düştü. İran'ın başkenti Tahran'dan kalkan ve içinde 180 kişinin olduğu sivil uçak düştü. Ancak uçağın düşmesinden önce yapılan açıklamalar dikkat çekti.

ABD Federal Havacılık Kurulu, İran'ın gece yaptığı saldırının ardından "Sivil uçuşların güvenliğine yönelik potansiyel riskleri hesaplamak için Orta Doğu'daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz" açıklamasında bulunmuştu. Kurul sabaha karşı yaptığı açıklamada Irak, İran, Körfez ve Umman Körfezi hava sahasındaki Amerikan sivil havacılık faaliyetlerini askıya aldığını açıkladı. 

Tüm bu açıklamaların ardından bir yolcu uçağının düşmesi, kazanın savaş nedeniyle olma şüphesini de beraberinde getirdi. Düşen uçağın Ukrayna Uluslararası Havayolları'na ait olduğu açıklandı. Verilen bilgiye göre uçak Ukrayna'ya gidiyordu..

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Prof. Dr. Hüseyin Öztürk: Ölü faylar 'tamamen ölmedik' diye ses veriyor Naci Görür İstanbul depreminin tarihini açıkladı Yeni partilerin seçime girmemesi için formül bulunmuş! Tanju Özcan'dan Afgan mülteciye çok sert yanıt