Ana Sayfa
19 Şubat 2020 ( 206 izlenme )
Reklamlar

İranlı iş adamının ‘kaçış’ savunması dikkat çekti

Sivas’ta üniversite öğrencisi Emel Duruduygu'nun hayatını kaybettiği trafik kazasının davası görülmeye başlandı. Kaza sonrası olay yerinden kaçan lüks otomobilin sürücüsü kaçış gerekçesi olarak, evine kimliğini almak için gittiğini söyledi.

Sivas’ta 18 Ekim 2019 gecesi meydana gelen kazada, lüks otomobili ile kavşağa kontrolsüz giriş yapan H.R.A. isimli İranlı iş adamı, M.B. yönetimindeki halk otobüsüne çarptı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan otobüs yoldan çıkarak yol kenarındaki araziye devrildi. Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Emel Duruduygu, devrilen otobüsün altında kalarak hayatını kaybetti. Kaza sonrası her iki sürücü de taksirle ö&lüme sebep oldukları gerekçesi ile tutuklandı. Olaydan bir süre sonra halk otobüsü şoförü M.B. ara tahliye kararı ile tahliye oldu. Sürücüler bugün Sivas Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

İFADESİ DİKKAT ÇEKTİ

Duruşmada kaza sonrası olay yerinden ayrılan lüks aracın sürücüsü İranlı iş adamının ifadeleri dikkat çekti. Sanık iş adamı H.R.A. ifadesinde kaza sonrası olay yerinden kaçmadığını hastanede işlem yaptırabilmek için kimliğini almak için evine gittiğini öne sürdü.

KİMLİK İDDİASI

Kaza sonrası arkadaşlarını aradığını ve arkadaşlarının gelerek kendisini olay yerinden hastaneye götürmek için ayrıldıklarını belirten sanık iş adamı, yanında kimliği olmadığı için hastanede tedavi olamayacağını düşünerek kimliğini almak için eve gittiklerini iddia etti. Evden aşağı indiğinde polis ekiplerinin kapının önünde olduğunu belirten sanık, polislerin kendisini aldığını ve ifadeye götürdüğünü söyledi.

PATLAYAN CAMDAN FIRLADI

Sanık halk otobüsü şoförü M.B., selektör yaparak aşağı doğru indiğini ve aracı görmediğini belirterek aracın bir anda otobüse vurduğunu söyledi. Otobüs'ün hızının 50 kilometre olduğunu ve şahsın araçla otobüse 2 kez vurduğunu belirten sanık, çarpışma sonrası direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söyledi. Kaza sonrası aracı sağa doğru meyillendiğini ve aracın kaldırıma çarpması ile aracın ön camının patladığını belirten sanık, üniversite öğrencisinin patlayan camdan fırladığını söyledi.

Duruşma sanıkların dinlenmesinin ardından diğer tanıkların da dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi. Kazaya karışan İranlı iş adamının tutukluluğuna devam edildi. (İHA)

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Fatih Portakal'dan Teğmen Çelebi'yi uykusuz bırakacak açıklama. Vah vah yaradan kimseyi onun durumuna düşürmesin Zeydan Karalar'a kayyım tehdidi Vekillere Sekizinci Lüks Lokanta! Bunu dün söyliyen AKP'nin Başbakanı:"TAYYİP BEY MAALESEF ÇEKİLMEK ZORUNDA ÇÜNKÜ ?"