İstanbul'a kar Balkanlardan geliyor!

1533 izlenme 03 Şubat 2020
Reklamlar
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan uyarıda, Trakya bölgesinde Çarşamba gününden itibaren kuvvetli sağanak yağışı, soğuk hava ve kar yağışı beklendiği belirtildi. Yapılan açıklamada, İstanbul'da da karla karışık yağmur ve kar yağışının beklenildiği duyuruldu. İşte "İstanbul'a kar ne zaman yağacak?" sorusunun yanıtı...

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, çarşamba günü Marmara Bölgesi'nde görülecek yağışların kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Trakya'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İstanbul'da yağışların perşembe sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline dönmesi bekleniyor.

Cuma günü akşam saatlerinden itibaren ise Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk havanın etkisi altına gireceği tahmin edilirken, bölgede yağışların kar şeklinde olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR 10-15 DERECE AZALACAK

Hava sıcaklıklarında ani düşüşlerin beklendiği bölgede, sıcaklık 10-15 derece azalacak.

Hafta ortasına kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenilen hava sıcaklıklarının önce Balkanlardan sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerle birlikte, bölge genelinde hissedilir derecede (10-15 C derece) azalarak gelecek hafta başına kadar mevsim normalleri altında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın, çarşamba günü güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde (50-70 km/saat) eseceği, ancak rüzgarın çarşamba öğle saatlerinden başlayıp, perşembe günü de dahil olmak üzere kuzey ve kuzeybatı yönlere döneceği tahmin ediliyor.


Kuvvetli lodos ve karayel fırtınası nedeniyle çarşamba ve perşembe günleri soba ve baca gazı zehirlenmeleri meydana gelebileceğinden vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

İstanbul'da bu gece hafif yağmur geçişi bekleniyor. Çarşamba günü Balkanlardan gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı sistem ile birlikte öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışın başlaması bekleniyor.

Güney, batı yönlerden fırtına şeklinde esen rüzgarın aynı gün öğle saatlerinde kuzeybatı yönüne döneceği ve hava sıcaklığını hissedilir derecede düşüreceği öngörülüyor.

İSTANBUL'A KAR PERŞEMBE GÜNÜ GELİYOR

Ayrıca İstanbul'da yağışın perşembe sabah saatlerinden itibaren il genelinde karla karışık ve kar şekline dönmesi, cuma günü ise Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk hava ile birlikte kar yağışlarının aralıklarla cumartesi akşam saatlerine devam etmesi bekleniyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Fatih Altaylı’dan Diyanet İşleri’ne zehir gibi sözler Sedat Peker'in videolarında bahsettiği isme operasyon Bakan Koca'dan flaş açıklamalar: Maske, HES kodu, PCR... “Sezen Aksu’nun kafasına sıkacağım” dedi... İhaleyi kaptı