Ana Sayfa
02 Aralık 2019 ( 942 izlenme )
Reklamlar

"İstanbul'da 2 deprem olacak"

Son dönemde yaşanan küçük ölçekteki depremler ile iyice gündeme gelen İstanbul depremine dair merak edilenleri CNN TÜRK'te Cem Seymen'in konuğu olan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yanıtladı.

Ercan, 1960'lı yıllardan itibaren Kuzey Anadolu fay hattında depremlerin doğudan batıya doğru gelmeye başladığını belirterek, "Kocaeli depremi yaşadı. Bu depremin aynı hat üzerinde batıda yaşanması muhtemel. Aslında İstanbul'da deprem olmayacak Kuzey Marmara depremi olduğu için Tekirdağ, Yalova, Bursa, Çanakkale etkilenecek" dedi. 

Ercan, "Balkanlardaki depremler Türkiye'deki depremleri tetikler mi?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: 

"Afrika ana karası yılda 34 santim Anadolu yapısının altına tosluyor. Bu gerginlik kendisini depremlerle boşaltıyor. Balkanlardaki depremler bizim Kuzey Anadolu kırığıyla bir ilgisi yok. İstanbul'da iki deprem bekliyorum. Bir yerde büyük bir deprem olmuşsa orada en az o kadar bir deprem bekliyoruz. Bir tanesi Küçükçekmece tarafında diğer bir deprem de Mudanya'dan gelen ve Çorlu üzerinden Edirne'ye giden hat üzerinde meydana gelecek.

Kuzey Marmara bugüne kadar 16 tane büyük deprem görmüş. Biz 17'ncisini bekliyoruz. İstanbul'da en riskli alan Haliç hattının altında kalan Asya ve Avrupa yakasındaki tüm bölgeler deprem açısından risk taşımaktadır. Benim deprem beklediğim yıl 2045'tir."

Kaynak: Yurtgazetesi

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bu reklamdan tam 25 yıl sonra korona çıktı. İnanılmaz ama gerçek a a Korkusuz ekonomist Selçuk Geçer doların sonunun ne olacağını çekinmeden açıkladı Hepsi Çatıda Yakalandı!