Ana Sayfa
17 Ocak 2020 ( 2435 izlenme )
Reklamlar

İşte son anket sonuçları: AKP, CHP, MHP, İYİ Parti, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan...

MetroPOLL Araştırma şirketi elindeki son anket sonuçlarını açıkladı. AKP, CHP, MHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi ve Ali Babacan'ın kurması beklenen partilerin oy oranı ne? Vatandaşın AKP'ye desteği azaldı mı? İşte son anket sonuçlarının detayları...
MetroPOLL Araştırma yaptığı son anketin sonuçlarını açıkladı. "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunun sorulduğu ankete vatandaşın verdiği cevaplar dikkat çekti.

Son anket sonuçlarında AKP, CHP, MHP, İYİ Parti'nin yanı sıra Gelecek Partisi ve Ali Babacan'ın kuracağı beklenen partinin de olası oy oranına yer verildi.

AKP'YE DESTEK DÜŞÜŞE GEÇTİ

Ankette dikkat çeken bir ayrıntı ise vatandaşın AKP'ye verdiği desteğin yıllar içindeki değişimi oldu. Son anket sonucuna göre, 24 Haziran seçimlerinde yüzde 42 bandından olan AKP'nin oy oranında Aralık ayıyla birlikte yüzde 10 oranında düşüş yaşandı.
 
Ankette dikkat çeken bir nokta ise 'Kararsız, protesto ve cevapsız oylar' oldu. Ankette Suriye operasyonuyla yüzde 20'ye çıkan oran, yıl sonunda yüzde 16 bandına düşüyor.

SON ANKETLERDE OY ORANLARI

Öte yandan anket sonucunda yer alan verilere göre, Recep Tayyip Erdoğan'ın partisi AKP'nin oy oranı yüzde 41,0 olarak tespit edilirken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanı olduğu CHP'nin oy oranı ise yüzde 24,8 olarak açıklandı.

Ankette Devlet Bahçeli'nin Genel Başkanlık koltuğunda oturduğu MHP'nin oyu yüzde 9,8 olarak saptanırken, Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 8,3 olarak gösterildi.

Son anket sonuçlarında dikkat çeken bir ayrıntı ise yeni partilerin oy oranları oldu. Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nin oy oranı yüzde 2,0 olarak lanse edilirken, Ali Babacan'ıın kurması beklenen partinin alacağı oy oranının yüzde 1,7'de kaldığı görüldü.

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Test Yapmayı Bıraktılar Dualı Önleme Geçtiler! Suudi Arabistan'ı hızla laikleştirecek Ramazan yasakları açıklandı Fehmi Koru'dan ortalığı karıştıracak iddia: ''Erdoğan ve Gül beni aracı olarak Pensilvanya'ya gönderdi'' Sedat Peker tarih verdi: Sürprizleri severim...