Ana Sayfa
12 Mart 2023 ( 987 izlenme )
Reklamlar

Kaftancıoğlu'ndan kritik uyarı

CHP'li Kaftancıoğlu seçimde gördüğü en büyük risk aralığını açıkladı. Kaftancıoğlu, "Depremdeki kayıplar seçmen listesinden düşürülmeli. O kadar kötüler, o kadar ahlaksızlar ki onların yerine oy kullanabilirler" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Depremde Suriyelilere oy kullandıracaklar" iddiasının gerçekleşmesinin kolay olmadığını söyledi, seçim güvenliğine dair en büyük riskin ise deprem sonrası açıklanan kayıp sayılarıyla gerçek sayının arasındaki fark olduğunu belirtti. 

Sözcü TV'de Ruhat Mengi'nin 'Her Açıdan' programına katılan Kaftancıoğlu, deprem sonrası iktidar eliyle yaşatılan bir felaket tablosu olduğunu belirterek şunları söyledi: "Deprem sonrası yaşanılan süreçleri gördüğümüzde bunu her geçen gün daha somut örnekleriyle hissediyoruz. Deprem bölgesinde yaşanmışlıklardan ziyade, asıl konuşmamız gereken bir daha bunların yaşanmaması için hepimizin sorumluluğu. Siyaset kurumunun sorumluluğu, iktidarların sorumluluğu ve bir daha böylesi bir afet sonrası siyaset iktidar eliyle böyle bir felaket tablosu yaşanmaması için hep birlikte ne yapmalıyız sorusunun cevabını aramalıyız. Bunu da hayata geçirmeliyiz."

'O KADAR KÖTÜLER, O KADAR AHLAKSIZLAR Kİ OY KULLANMAYA KALKABİLİRLER'

Seçim güvenliğinin nasıl sağlanacağına ilişkin de değerlendirmede bulunan Kaftancıoğlu şöyle devam etti: "Şu kaygı hep oluyor. Bütün Suriyelilere, yabancılara oy kullandıracaklar. O kadar kolay değil. İstanbul'da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılıp, oy kullanabilecek vatandaşları tek tek biliyoruz. Bunları takip ediyoruz. Kimi şehir efsanelerinde söylendiği gibi “Hadi sen vatandaş oldun, hemen git oy kullan” gibi değil. Buradaki süreçler kontrol altında. Ancak deprem bölgesinde şöyle bir riskimiz var. İnsanlar il dışına gittiler, adres güncellemesi yapacaklar, hala her zaman olduğu gibi verdikleri rakamlar doğru değil. Üzülerek söylüyorum, kayıplarımız verilen rakamların çok daha üstünde. Bu kayıpların açıklanacak seçmen listesinden düşürülmesi lazım. Düşürülmezse eğer o kişilerin yerine, o kadar kötüler, o kadar ahlaksızlar ve o kadar bu işleri yapmaya yatkınlar ki, oy kullanmaya kalkabilirler. En büyük risk aralığımız orası. Onun dışında risk aralığı yok."

'İKTİDAR İÇİN DEPREM 14 MAYIS'TA OLACAK'

Kaftancıoğlu son olarak "Bu ülkeyi yönetenler depremi ne zaman hissedecekler biliyor musunuz? Size bunu garantisini vereyim, bu kadar vatandaşımız ölmüşken hissedemedikleri depremi ve acısını, 14 Mayıs akşamı o koltuklar yıkıldığı zaman, işte onlar için deprem olacak. Ne kadar acı. Onların tek hissedeceği deprem odur." ifadesini kullandı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Saray'dan 'yönetim' çöktü: Erdoğan'dan flaş 'değişim' oltası Allah’ım bize elektrik ver hepimiz Ak Partiliyiz Serkan Özcan: 'Berat Albayrak ülkeyi iflasa sürükledi, kaçıp gitti' AKP’li vekilin 'şerefsiz” dediği polisin, görüntüleri yaydığı iddia edilen babası 2 yıl önce ölmüş