Ana Sayfa
14 Aralık 2019 ( 876 izlenme )
Reklamlar

Kanal İstanbul Arsalarını Topluyor!

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed elSani'nin annesi Şeyha Moza’nın Başakşehir’de 100 bin lira sermayeli şirket kurup 1 buçuk ay kadar sonra Kanal İstanbul güzergahında 44 dönüm arazi satın aldığı ortaya çıktı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında söz düellosuna neden olan Kanal İstanbul Projesi'nin güzergahında Katar Kraliyet Ailesi üyelerinin de arsa aldığı ortaya çıktı.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed elSani'nin annesi Şeyha Moza bint Nasır elMissned, Türkiye'de şirket kurup İstanbul Arnavutköy'de 44 dönüm arazi satın aldı.

Bir önceki Katar Emiri Hamad bin Halife elSani'nin eşi Şeyha Moza, Triple M Gayrimenkul Turizm Ticaret Anonim Şirketi'ni 8 Kasım 2018 günü 100 bin lira sermaye ile Başakşehir'de kurdu.

100 bin paya bölünen şirket hisselerinin yüzde 45,45'ini Şeyha Moza alırken, Katar eski Başbakan Yardımcısı Abdullah bin Hamad elAttiyah'ın eşi olan Munira bint Nasır elMisnad yüzde 31,82'sini, Shanna Nasır elMisned ise yüzde 22,73'ünü aldı.

Şeyha Moza'nın şirket kurulduktan 1 buçuk ay sonra satın aldığı 44 bin 702 metrekare arazinin devir işlemi 27 Aralık 2018'de gerçekleşti. Emlakçılar o tarihte bölgede metrekare birim fiyatının 300 lira seviyesinde olduğuna dikkat çekerek arazinin 1213 milyon lira bedelle satın alınmış olabileceğini belirtti.

Arazinin şu anki değerinin 2025 milyon lira civarında olduğunu kaydeden gayrimenkul danışmanları, Kanal İstanbul projesi sonrasında yapılacak yeni imar planlarıyla arazinin değerinin birkaç kat artabileceğine işaret etti.

Bilindiği üzere Katar Emiri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında oldukça özel bir yakınlık var. Tank Palet Fabrikası'nın Katar ortaklı BMC eline teslim edilmesi, Katar Emirinin dünyanın en pahalı özel uçağını Erdoğan'a hediye etmesi bu yakınlığın sorgulanmasına sebep oluyor.

yuzdeyuzhaber

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sedat Peker Her şeyi açığa çıkaracak yerin adresini verdi Akşam yazarı Hikmet Genç: "Koronaya CHP iktidarında yakalansaydık..." "Ben AKP'li değil, Tayyipçiyim" diyen çiftçi borçlarından dolayı tutuklandı Mansur Yavaş'ı destekleyen emniyet müdürü meslekten ihraç edildi