Ana Sayfa
14 Mayıs 2022 ( 1166 izlenme )
Reklamlar

Katar Emiri İstanbul’un incisi için kolları sıvadı!

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani, görüşmenin ardından bugün ise İstanbul’da Galataport'u gezerken görüntülendi. Katar emirinin Galataport'u satın almayı düşündüğü iddia edildi…

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vahdettin Köşkü'nde görüşen Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani bugün İstanbul’da dikkat çeken bir yerde görüntülendi.

KATAR EMİRİ GALATAPORT’U SATIN MI ALACAK

Odatv’nin haberine göre, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani bugün ise İstanbul'da Galataport'u gezdi.

Katar Emiri'nin yanında Doğuş Holding'in ve Garanti Bankası'nın yönetim kurulu başkanı Ferit Şahenk'in de yer aldığı görüldü.

Katar Emiri'nin aklında Galataport'u satın almak olduğu iddia edildi.

İşte o görüntüler:




KATAR EMİRİ AL SANİ KİMDİR ?

Arap dünyasının en genç lideri olan ve aynı zamanda Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jongil’den sonra dünyanın da en genç liderlerin biri olan Tamim Bin Hamed Al Sani, 3 Haziran 1980 yılında Basra Körfezi kıyısındaki Katar’ın başkenti Doha’da doğdu.

Babası Katar Emiri Arap dünyasında bir ilke imza attı ve tahtı kendi isteğiyle oğluna bıraktı.

Tamim, Katar Emiri'nin ikinci eşi Şeyha Moza’dan olan 2. oğlu. Tamim ağabeyi yerine Katar Emiri olarak bir geleneği de değiştirdi.

Katar Emiri Şeyh Tamim, İngiltere’de eğitim gördü. Sherborne, Sandhurst Kraliyet Askeri Akademisi ve Middlesex Harrow School'dan mezun olan Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani, 1998 yılında Katar Silahlı Kuvvetleri'nde teğmen olarak görev yaptı.

Katar’ın yönetimini 1995’te kansız bir darbeyle dedesinden ele geçiren babası Şeyh Hamad Bin Halife Al Sani'nin tahta geçmesinden itibaren devlet yönetimi konusunda deneyim edinen ve göreve hazırlanan Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani, 2003’te ağabeyinin yerine veliaht oldu. Emirin ailesi Katar’ı 130 yıldır yönetiyor.

Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'tan koronavirüs açıklaması: İlk kaybımızı verdik, yayılıyor 'Kocam Kızkardeşimle Birlikte. Ne Yapmalıyım?'' Çinliler gözünü Kanal İstanbul’a dikti Emine Erdoğan akıl dağıttı: Dünyanın kaynakları nüfusun 1,5 katına yeter, paylaşmayı bilelim