Ana Sayfa
11 Kasım 2019 ( 244 izlenme )
Reklamlar

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin: Atatürk'ü örnek alıyoruz

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, Kazakistan’ın ilk Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’den bu yana, ülkenin ekonomi politikalarını belirlerken Atatürk’ü örnek aldıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, İstanbul’da düzenlenen TürkiyeKazakistan 11. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin , Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Kazakh Invest ev sahipliğinde Şişli’deki bir otelde düzenlenen TürkiyeKazakistan İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye ile sürekli gelişmekte olan bir iş birlikleri olduğunu belirterek, “Son 15 yıllık süre içerisinde 30 milyar doların üzerinde ürün ve hizmet takası gerçekleşmiştir. Bu da Türkiye’yi bizim ana ticaret ortaklarımız arasında en üst sıraya yerleştirmektedir. 2019’un sadece 9 aylık zamanı içerisinde ikili ticaretimiz yüzde 68’e genişlemiş, 2,3 milyar dolara varmıştır.” dedi.

ROL MODELLERİ ATATÜRK

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısını yâd eden Mamin, Kazakistan’ın ilk Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in de aynı şekilde Atatürk gibi modern ve rekabetçi bir ekonomi ortaya koyduğunu belirterek, Kazakistan’ın şu anki Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in de bu vizyonu devam ettirme konusunda bir adanmışlık ortaya koyduğunu dile getirdi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Cumhurbaşkanı yeni kısıtlamaları açıkladı Kılıçdaroğlu’ndan Elazığ talimatı CHP'li Özgür Özel'den yeni ittifak açıklaması Akkuyu Nükleer Santrali'nde patlama