Ana Sayfa
14 Şubat 2020 ( 619 izlenme )
Reklamlar

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Tayyip Erdoğan'a çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Cesaretin varsa cevap bekliyorum!" dediği 7 soruyu paylaştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaşımda bulunarak partisinin grup toplantısında yaptığı 'siyasi ayak' tartışmalarını hatırlattı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Cesaretin varsa cevap bekliyorum!" diyerek çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, grup toplantısında sıraladığı 7 soruyu paylaştı.

Kılıçdaroğlu'nun o soruları şu şekilde:

"1.215 bin 92 kişilik bir ByLock listesi var. Hiçbir ayıklama yapmadan bu listeyi açıklamamak FETÖ ile mücadelenin toplumsallaşması anlamına gelmiyor mu? Bu listeyi açıklamamak suç değil mi? Suç delillerini neden gizliyorsun?
 
2.15 Temmuz gecesi siyasi parti liderleri, bakanlar, üst düzey yöneticiler, belediye başkanları neredeydi? Neden hain darbe girişimi gecesinin HTS kayıtlarını açıklamıyorsunuz?

3.Darbe başarılı olsaydı FETÖ’cüler kimi ya da kimleri yönetime getirecekti? Kimler başta olacaktı? Bu listeler Erdoğan’ın elinde, bu listeleri neden açıklamıyorsun?

4.15 Temmuz Darbe Girişimi’nin araştırılması için mecliste bir araştırma komisyonu kuruldu. Bu komisyona darbe gecesinin iki kilit ismi; MİT Müsteşarı ile dönemin Genel Kurmay Başkanı davet edildikleri halde gelmediler. Bunların komisyona gelip açıklama yapmamaları, sorular cevap vermemeleri niçin talimatlandırıldı?

5.TBMM’nin 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu’nun Raporu halen basılmadı ve dağıtılmadı. Buna neden engel oluyorsunuz?

6.FETÖ Borsası’nı kimler kurdu? FETÖ Borsası’nı kuranların içinde Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları da var mı?

7.FETÖ soruşturmasını yapan savcılar FETÖ’nün siyasi ayağına girdikten hemen sonra neden görevlerinden alındılar?"

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sürekli hamile kalıyorlar çünkü... Mansur Yavaş 100 gün raporunu paylaştı! İranlı iş adamının ‘kaçış’ savunması dikkat çekti Komünist Başkan rotasını İstanbul’a çevirdi. İki ilçe için ismi geçiyor