Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni video: Sizin desteğinizi alacağıma siyaseti bırakırım

1488 izlenme 24 Ağustos 2022
Reklamlar
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yeni bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu "Saray da sureti haktan görünenler de iyi dinlesin…" notuyla paylaştığı videoda Merkez Bankası'nın faiz kararlarını ele aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 17.00’de sosyal medyadan yeni bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu, 5 dakikalık videoda çarpıcı ifadeler kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Saray da sureti haktan görünenler de iyi dinlesin…” notuyla paylaştığı videoda bu kez Merkez Bankası’nın faiz kararını ele aldı ve AKP döneminde ihale alan iş insanlarına seslendi.

CHP lideri videoda şu ifadeleri kullandı:

"Merhabalar bugün size partimizden sesleneyim dedim. Bazı meseleler var. Göründüğü gibi değil bu meseleler. Sizin de bilmenizde fayda var. Önce bu faizler meselesini bir konuşalım. Dünya faizleri yukarı çekiyor Merkez Bankamız faizi indiriyor. Ve Erdoğan da Nass algısı yapıyor. Ben size olan biteni çok basit bir dille anlatayım.

Faiz artıran ülkeler yatırımcıları ve dolayısıyla dövizi kendi ülkelerine çağırıyor. Faiz düşürenlerde haliyle yatırımcıya ve dövize gelme demiş oluyor. Açıkça söylemek gerekirse dışarıdan gelmesi zaruri olan dövize ulaşmamızı bizzat Merkez Bankamız zorlaştırıyor. Yani dövizi kıt hale getiriyor.

Peki sonrasında ne oluyor? Türk Lirası'nın değeri düşüyor dövizin fiyatı artıyor. Sonra Merkez Bankası ilan ettiği bu düşük faiz oranıyla bankalara kredi veriyor. Veriyor da paralelde piyasalarda yatırımcı kıtlığı oluştuğu için para diğer ülkelere gidiyor. Paralel de piyasada yatırımcı kıtlığı olduğu için para diğer ülkelere yönelmiş oluyor.

Piyasada kıt olan her ürünün fiyatı artar ya, kredi de bir ürün o da artıyor. Bankalar bakıyor piyasa şartlarına bu ürünün fiyatı artıyor. Ucuza aldığını piyasa fiyatına satıyor. Sonuç, bankalar için yüzde 400 kar artışı sizler için sefalet. Erdoğan, ekonomik olarak en savunmasız kitlenin, hayatta kalabilmek için kredi alan kitlenin son parasını da alıyor ve varsıllara veriyor. Nassmış. Erdoğan kim Nass kim?

"SİZİN DESTEĞİNİZİ ALACAĞIMA SİYASETİ BIRAKIRIM"

Benim derdim halkı fakirleştiren herkesledir. Bizim tefecimiz onların tefeci ayrımı yok. Benim için hepsi millet düşmanıdır. Onlara söyledim yine söylüyorum; ister 5’li çete olsun, ister finans devleri, isterse varlık mafyacıkları, ister zengin dernekleri olsun Bay Kemal için hepiniz aynısınız. Halkın ekmeğine dokunduysanız sizlerle oturmam. Sizlerle asla ve asla pazarlık yapmam. Sizin desteğinizi alacağıma siyaseti bugün bırakır giderim."

Bunlar da İlginizi Çekebilir

32 suç kaydı olan birisi nasıl aramızda dolaşıyor? Suç cezasız mı kalıyor? İhbara giden polisi şehit etmişti H.K.G davası başladı, Adliye önünde 'azgın azınlık' sloganları Bahçeli'den sürpriz çıkış: Yeni bir cumhurbaşkanıyla yola devam Soylu'nun istifası konuşulurken ekrandan duyulan ses, televizyon tarihine geçti