Ana Sayfa
12 Aralık 2021 ( 2858 izlenme )
Reklamlar

Kılıçdaroğlu'nun önündeki anket yüzünü gülümsetti. MHP’nin oy oranı bakın kaç çıktı

Gazete Duvar'ın "Duvar Arkası" bölümünde yer alan bilgilere göre, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na sunulan anket raporlarında MHP'nin yeni seçim barajının altında kaldığı ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin’de yaptığı “erken seçime davet” mitingleri önümüzdeki aylarda da devam edecek. CHP yetkililerine göre iktidarın erken seçimden kaçma nedeni oylarındaki erime.

Gazete Duvar'ın "Duvar Arkası" bölümünde "Bir yetkili saha çalışmaları ve anketler üzerinden CHP lideri Kılıçdaroğlu’na sundukları raporu anlattı. Oy oranlarının da yer aldığı çalışmaya göre AK Parti yüzde 33, CHP yüzde 24.9, İYİ Parti yüzde 14, MHP ise yüzde 6.6 ile baraj altı görünüyor. Cumhur İttifakı oylarında son seçimden bu yana 14 puan düşüşü gösteren tablonun seçim sürecinde daha da muhalefet lehine döneceği değerlendirmesi yapılıyor." ifadesi kullanıldı.

METROPOLL ANKETİNE GÖRE DE MHP BARAJ ALTI KALMIŞTI

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, MHP ile birlikte yürütülen yeni seçim yasası çalışmaları kapsamında yüzde 10 olan seçim barajının "yüzde 7 olarak netleştiği" açıklamasının ardından, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de seçim barajının "yüzde 7 olarak tescillendiğini" duyurmuştu. MetroPOLL'ün son anket sonuçlarına göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra MHP, yeni seçim barajı olan yüzde 7'nin de altında kalıyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan-Bahçeli 50+1'i Koruma Kararı Aldı! Çamlı'dan büyük Erdoğan 'gaf'ı: Ona kimse inanmıyor ki Suudi Arabistan'ı hızla laikleştirecek Ramazan yasakları açıklandı İçişleri Bakanı Soylu, "Beraat eden kişi görevine neden dönemiyor?" sorusunu yanıtladı