Ana Sayfa
24 Nisan 2021 ( 644 izlenme )
Reklamlar

Kılıçdaroğlu yanıtladı: İmamoğlu ve Yavaş, Cumhurbaşkanı adayı olabilir mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı için ittifak adayı olup olmayacağına ilişkin bir soruya, "İki arkadaşımız da başarılı, bu başarıları hazmedemiyorlar. Biz bu adayı belirlerken ittifakla belirleyeceğiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu, koşulların Türkiye'yi erken seçime götüreceğini belirterek, "Sonbaharda erken seçim olabilir" dedi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayını ittifakla birlikte belirleyeceklerini belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, TELE1 ekranlarında gazeteci Merdan Yanardağ'ın sorularını yanıtladı.

Koşulların Türkiye’yi erken seçime götüreceğini belirtek Kılıçdaroğlu, "Sonbaharda erken seçim olabilir. Bizim ittifakımız eşitlikler üzerine kurulu bir ittifaktır. Dolayısıyla biz seçimler sırasında oturup konuşmak zorundayız. Vatandaşa neyi vaat ediyoruz bunu konuşacağız. Birinci ilkemiz bu. Adayı beraber oturup konuşacağız. Bizim kültürümüzde demokrasi var. Cumhur İttifakı'nda ise tek adam var. Biz bunu kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

"DOĞRULARI SÖYLEDİKÇE YALAN ÜRETİYORLAR"

"CHP bir konuyu araştırmadan o konuda bir şey söylemez" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "AKP’ye oy veren kardeşlerimiz de bunu bildiğini biliyorlar. Yiğit Bulut 'Türkiye’nin satılabilir rezervi olmadı' diyor. Biz doğruları söyledikce yalan üretiyorlar. Ama bu yalanlar kamuoyunun önüne çıkıyorlar, 128 milyar dolar pankartını indiriyorlar. Çünkü rahatsız oluyorlar, en sonunda kabul ettiler."

Kripto para ile ilgili son günlerde yaşanan gelişmelere değinen Kılıçdaroğlu, "Bu adam, bu vurgunu vururken MİT var mı, polisi var mı, hakimi, savcısı var mı, Maliye Bakanlığı var mı, MASAK var mı? Bu adam vurgun yaparken konuşmadılar da kaçınca neden konuşmaya başladılar. Bizim öyle bir şeyimiz yok. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak benim görevimdir. Bu ülkede kimliği, inancı ne olursa olsun benim görevimdir. Vurguncuya hesap sormak benim görevimdir. Nasıl hesap soracaksın? Kaçmadan soracaksın. Bizi takip ediyorsun bizi bırak. Türkiye’yi soyanları takip et. Bu adam bu vurgunu yaparken bu hükümet neredeydi? Bakanlarla beraberdi, fotoğraf çekiliyordu. Ben görüşsem manşet yaparlardı. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetemiyorlar." diye konuşyu.

İMAMOĞLU VE YAŞAV ADAY OLABİLİR Mİ?"

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun isimleri geçiyor. Bu iki isim ittifak adayı olabilir mi?" şeklindeki soruya Kılıçdaroğlu, şöyle yanıt verdi:

"İki arkadaşımız da başarılı, bu başarıları hazmedemiyorlar. Biz bu adayı belirlerken ittifakla belirleyeceğiz. Önce yöntemi belirleyeceğiz, sonra ittifakı belirleyeceğiz. İttifakı olan her bir parti seçim olacakmış gibi çalışıyor. DEVA ve Gelecek Partisi de güçlendirilmiş parlamenter sistemi dillendiriyorlar. Seçimler gelince ittifak konusuna da bakılacak."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'de üst düzey istifalar yaşanacak İşte Erdoğan'ın dolara karşı yeni planı. Saray'ın ekonomi profesörü Göksel Aşan açıkladı Diyanet İşleri Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında protokol Aytun Çıray: AKP iktidarda kalmak için sefere çıkma hevesi taşıyor