Ana Sayfa
18 Ocak 2022 ( 648 izlenme )
Reklamlar

MAK Danışmanlık'tan AKP'yi üzecek anket

Kamuoyu araştırma şirketi MAK Danışmanlık’ın, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, AKP'nin oylarının düşmesi nedeniyle CHP'nin; mevcut durumu koruma eğilimi devam ettiği takdirde mart ayında birinci parti olacağını belirtti.

Mehmet Ali Kulat, “Kasım sonu itibariyle yüzde 30'un altına inen oy oranı... Aralık sonu açıklanan asgari ücret ve dövizi frenleme algısıyla 0.8 puanlık yükseliş ile yeniden 30'a çıkmıştı. Bu haliyle; teşkilatın yeni bir motivasyon yakalama gayreti son zamlar ve zamların zamanlaması ile sıfırlandı” dedi. Kulat, CHP’nin mart ayında birinci parti olabileceğini Twitter hesabından yaptığı açıklamayla şöyle ifade etti:

“Kasım sonu itibariyle yüzde 30'un altına inen oy oranı... Aralık sonu açıklanan asgari ücret ve dövizi frenleme algısıyla 0.8 puanlık yükseliş ile yeniden 30'a çıkmıştı. Bu haliyle; teşkilatın yeni bir motivasyon yakalama gayreti son zamlar ve zamların zamanlaması ile sıfırlandı.

CHP; sağ sol geçirgenliğinin çok az olması nedeniyle oy artışı yaşamamakta ama rakibinin düşen oyları nedeniyle kendisinin oyu sabit kaldığı için göreceli yükseliş yaşamakta. Rakibinde düşüş CHP'de mevcut durumu koruma eğilimi devam ederse Mart 2022'den itibaren birinci parti olur.

İyi Parti yükselme eğilimi en istikrarlı durumunda zaman zaman duraksama olsa da son 2 yılda hemen her ay yükseliş kaydetti. İktidar dolmuşundan inen her 4 yolcudan ikisi (durakta arkadan gelen yeni bir AK Parti dolmuşu yerine) İyi Parti otobüsünü tercih etti.

Siyasetin asıl büyük şekillenme sürecini DEVA Partisi / Gelecek Partisi / Yeniden Refah Partisi / Bağımsız Türkiye Partisi / Demokrat Parti / HÜDAPAR / TDP gibi iktidardan oy alabilme potansiyeli olan   partilerin 2022’nin ilk aylarındaki performansları belirleyecek." 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Elazığ'daki depremde hasar gören cami böyle yıkıldı Çaya ikinci büyük zam. Kanal İstanbul yapılmalı mı? Katılımcıların yüzde 72,4'ü... Saray’da müzikli ziyafetle ağırlandı... Döndüğünde Türkiye'ye böyle küfretti