Mansur Yavaş'tan Akp ve MHP Grubuna: "Allah size muhtaç etmesin"

1393 izlenme 08 Mayıs 2020
Reklamlar
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Olağanüstü toplanan Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde bazı taleplerin AKP ve MHP oyları ile reddedilmesine isyan etti.

Canlı olarak yayınlanan ve saat 14.00'da başlayan Meclis toplantısında, altyapı çalışmaları için gerekli kaynak kullanımı başta olmak üzere küresel salgın hastalık sürecinde alınan kararlar ve planlanan yeni önlemler görüşüldü.

Gelirleri yüzde 73 oranında azalan Ankara Büyükşehir Belediyesinin daha fazla sosyal yardım yapabilmesi için bütçenin yüzde 10'u oranında borçlanması teklifi AKP ve MHP Grubunun önergesiyle 100 milyon TL ile sınırlandırıldı.

Mansur Yavaş alınan kararı ise sert sözlerle eleştirdi. Yavaş, “Bunların açıklamalarını daha önceki nasıl krediler verilmiş, nasıl faizlerle verilmiş şimdi de uygulama nedir bunları bundan sonra billboardlarda, televizyonlarda ziyadesiyle görecekseniz. Çünkü Ankara halkı bizi yetkilendirmiş, en iyi şekilde yönetmemizi istiyor. Ve buna engel olan herkese de gerekli cevabı verecektir” dedi.

"ALLAH SİZE MUHTAÇ ETMESİN"

Salgın nedeniyle fatura tahsilatları büyük ölçüde azalan ASKİ'nin acil altyapı yatırımları için kredi alması teklifi AKP ve MHP grubu tarafından sonraki meclise ertelenmesi üzerine Mansur Yavaş tepkisini göstermeye devam etti.

Yavaş, “Allah size muhtaç etmesin. Bu kadar acil konu ertelenmemeliydi" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

“AK Parti’ye oy veren dostlar hırsızlık sizin hoşunuza gidiyor mu” Görevden alınarak yerine kayyum atanan başkan, yerine atanan kayyumun yerine kayyum olarak atandı Engin Özkoç Erdoğan'a demediğini bırakmadı! Prof. Dr. Naci Görür'den yeni uyarı