Ana Sayfa
15 Ekim 2021 ( 498 izlenme )
Reklamlar

Mehmet Metiner parlamenter sisteme övgüler yağdırdı

AKP’nin eski vekili Mehmet Metiner, başkanlık sistemi ve parlamenter sistem isteyenler arasında ilginç ve tehlikeli bir saflaşma başladığını açıkladı.

AKP’nin eski milletvekili Mehmet Metiner, başkanlık sistemi ve parlamenter sistem isteyenler tehlikeli bir saflaşma başladığını aktardı. Eski Türkiye’deki vesayet sisteminin varlığına bakarak sistemin vesayet ürettiğini söylemenin yanlış olduğunu belirten Metiner, "Parlamenter sistemin uygulandığı Batı’da vesayet söz konusu değildir. Türkiye’ye özgü bir gerçekliği, sistemden kaynaklı bir sorunmuş gibi takdim etmek, hakikatle bağdaşmaz. “ dedi.

Metiner, “Türkiye’ye özgü parlamenter sistem özü itibariyle vesayete dayalı, yasamanın yürütmeyi denetleyemediği, tersine yasamanın yürütmenin emrinde olduğu, ayrıca hepsinin üstünde amir konumunda bürokratik vesayet adacıkların olduğu bir antidemokratik sistem. Bir erk olarak yargının o eski sistemde nasıl ideolojik bir vesayet odağı olarak çalıştığına hiç girmiyorum." şeklinde vurguladı.

Metiner muhalefetin talep ettiği "Güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sistem"de yürütmenin başı olan Başbakan'ın aynı zamanda parti genel başkanı olacağını söyledi.

Köşe yazısında Metiner, "Bugün yürütmenin başı olarak Cumhurbaşkanı’nın kullandığı yetkileri Başbakan kullanmayacak mıdır? Bu durumda partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ile partili Başbakanlık sistemi arasında özü itibariyle nasıl bir fark olduğunu bilmek isteriz." ifadelerini kullandı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Entübe edilmişti: Metin Uca'dan acı haber Melih Gökçek: İçimizdeki Şerefsizler... Ünlü astrolog Meral Güven 'adaylardan biri ölecek seçimin kaderi değişecek' demişti. Yarın son gün geri sayım başladı Soylu: İstanbul seçimini kaybettiğimizde ağladım!