Ana Sayfa
20 Ocak 2022 ( 1391 izlenme )
Reklamlar

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Dolar'da son durum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası merakla beklenen 2022 yılının ilk faiz kararını açıkladı ve yüzde 14 olan politika faizini sabit tuttu. İşte dolar ve Euro'da son durum...

Merkez Bankası'nın açıkladığı 2022 yılının ilk faiz kararı sonrasında dolar, euro, sterlin, altın ve gümüşün tepkisi de belli oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'faiz sebep, enflasyon neticedir' şeklindeki tezi doğrultusunda eylül ayında başladığı faiz indirimi serisine bu ay ara verdi.

Politika faizi, yüzde 14'te sabit bırakıldı.

Dolar Euro
 
Gelişmenin ardından, gün içinde 13.45 dolaylarında gezinen dolar/TL kuru 13.30 seviyesine çekildi. 

Euro/TL ise 15.25 düzeyinden 15.15'in altına geriledi.

Altın ve Gümüş

Onsu 1.837 dolardan fiyatlanan altında, gram altın 778/786, çeyrek altın 1.261/1.289, Cumhuriyet altını ise 5.192/5.255 TL alış/satış fiyatıyla işlem görüyor.

Gümüş ise 10,35 TL'den fiyatlanıyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiyle ilgili yaptığı son açıklamada "Faizde düşüşler başladı. Bir ara biliyorsunuz 12’ye falan geldi, hatta daha aşağıya da geldi. Sonra tekrar bir çıkış yaşandı. Fakat bunu da aşağıya çekeceğiz. Bu da ekonomideki şartlara göre şekillenecek. Yavaş yavaş, kademeli bir şekilde, aceleci olmadan kur da düşecek, faiz de aynı şekilde düşecek" demişti.

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında ''swap'' anlaşması

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında swap anlaşması imzalandı. Konuyla ilgili Merkez Bankası'ndan bir açıklama yapıldı. Anlaşmanın büyüklüğünün 18 milyar BAE dirhemi ile 64 milyar Türk lirası olduğu duyuruldu.

FED kararı da bu ay

2425 Ocak'ta gerçekleştirilecek olan FED faiz kararı öncesinde alınacak olan kararın FED tarafından yapılması öngörülen karara göre şekillenmesi bekleniyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İngiltere’de yaşayan Aysun Kayacı’nın yaptığı vergi paylaşımı tık rekoru kırdı İlla da tezkere diyorsan Bilal'i yolla askere Kan donduran bir skandal daha.. Özgür Demirtaş'tan para biriktirenlere kötü haber