Ana Sayfa
08 Eylül 2021 ( 895 izlenme )
Reklamlar

MHP’li eski vekilden koronavirüse tedavi önerisi: Yılan zehrini at serumuyla karıştırın

MHP eski milletvekili Dr. Nesrin Ünal, koronavirüse karşı bir ‘tedavi’ önerisi sundu. Ünal, oğluyla yaptığı araştırma sonucunda koronavirüsle yılan zehri arasındaki bağı tespit ettiklerini öne sürdü.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, “Covid 19 yılan zehiriat sendromu” başlıklı yazı kaleme aldı. Sarıkaya, MHP’li eski vekil Nesrin Ünal’ın kendisi gibi doktor olan oğluyla koronavirüse karşı bir araştırma yaptığını yazdı. Nesrin Ünal ve oğlu Hicazi Ünal, birlikte yaptıkları çalışmanın sonucunda koronavirüs ile yılan zehri arasındaki ‘bağı’ tespit etti. Sarıkaya’nın yazısına göre anne oğul 20 Nisan 2020’de notere giderek tescilini yaptırdılar.

Sarıkaya, Ünal’ın bu çalışmadan kendisine telefonda bahsettiğini ve şaka sandığını ifade etti. Ünal’ın kendisine “Oğlum Hicazi ile yaptığımız çalışma gösterdi ki yılan zehri ile koronavirüs aynı reseptörü etkiliyor. Aynı tepkiyi veriyor. İkisi de hücrede gidip aynı yere yapışıyor” dediğini söyledi.

Ünal, yapılan çalışmayı şu ifadelerle anlattı: 

“Yılan zehrinden bir miktar atlara verilir. Vücutlarında yılan zehrine karşı bir antikor oluşur. Bunlar alınır ve serum haline getirilip yılan sokmasına karşı panzehir olarak kullanılır. Bu serum yılan zehrinin, Covid19’un da bağlandığı reseptöre yapışmasını engeller. Yılan panzehrine kullanılan serum koronavirüsün de hücreye girmesini durdurur…”

Sarıkaya, konuyu Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz’e de sorduğunu ifade etti. Hasöksüz ise Türkiye’de benzer bir çalışmanın yürütüldüğünü ve faz aşamasına gelindiğini söyledi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İlber Ortaylı'dan Erbaş'a tepki: Bilmediğin konularda konuşma TRT koridorlarında Fatih Altaylı'nın zehir zemberek tepkisi konuşuluyor Özgür Demirtaş ''Bu satırları üzülerek yazıyorum'' diyerek açıkladı. Kötü haberi tarih vererek duyurdu İmamoğlu ‘Kentimizi ve ülkemizi tehdit ediyor’ diyerek uyardı