Millete Deve Sidiği İçin Demişti, Şimdi İse...

714 izlenme 26 Nisan 2021
Reklamlar
Gazeteci Cüneyt Akman ve Yılmaz Özdil’i hedef gösteren İlahiyatçı Ebubekir Sifil, katıldığı bir Youtube kanalında da “ideal bir eğitim için öğrencilerin başının kapalı” olması gerektiğini söyledi. “İnsan beyni belli bir sıcaklığa ulaşınca ideal çalışır” diyen Sifil, tezini İngiltere’de bir profesöre dayandırdığını öne sürdü.

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde öğretim görevlisi Ebubekir Sifil, “ideal bir eğitim sistemi” için iddiaya göre İngiltere’deki alanındaki “çok kıdemli bir profesörün” açıkladığı formülü anlattı.

Bekir Develi’nin Youtube kanalına konuk olan Sifil, konuyu kendisine Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Fatih’ projesi hazırlık aşamasındayken Avrupa ülkelerine gönderilen heyetlerden birinde yer alan bir görevlinin aktardığını belirtti. Sifil’in anlatımına göre sözkonusu profesör “ideal bir eğitim” için şu tavsiyelerde bulundu:

“Derste öğretmen ve öğrenci yerde oturacak. Kız ve öğrenciler ayrı ayrı olacak. Erkeklerin de kızların da başları kapalı olacak. Araştırmalarımız bize gösterdi ki insan beyni belli bir sıcaklığa ulaşınca ideal çalışır. Ders böyle yapılmalı”

MİLLETE ŞİFA DİYE DEVE SİDİĞİ ÖNERMİŞTİ

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Taslaman ile Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sifil, Habertürk TV'de konuk olmuş, canlı yayında "Hadisler İslam'da hüküm çıkarmak için referans kaynağı mıdır, değil midir?" sorusunu tartışmıştı. Taslaman ile Sifil arasındaki 'Hadislerin kaynağı nedir?' tartışmasında 'deve sidiği' hadisi konuşulurken ilginç anlar yaşanmış, İlahiyatçı Sifil, deve sidiği içmenin şifalı olduğunu belirtip hadisin sahih  olduğunu savunmuştu. Deve idrarının şifa olduğunu iddia edince de Taslaman kendisine deve sidiği ikram edip buyur iç demişti. Ama Sifil bunu kabul etmemişti.

Canlı yayında 'deve idrarı' tartışması

AKMAN VE ÖZDİL’İ HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Doç. Dr. Ebubekir Sifil, daha önce Cüneyt Akman ve Yılmaz Özdil için Diyanet İşleri Başkanlığına yaptığı çağrısıyla büyük tepki çekmişti. Sifil, “DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA BİR TEKLİF: Başta Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman olmak üzere dinî sembol ve değerlerle, duayla, namazla… alay edenler, kim olurlarsa olsunlar, öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın, cenaze namazları kılınmasın” demişti. Yılmaz Özdil ise Sifil'e tarihi sözlerle şu karşılığı vermişti:

"Bilim yuvası üniversitelerimizin, IŞİD zihniyetli tarikat yuvaları haline getirildiğinin hazin kanıtıdır bu" diyen Özdil'in "Yobazın tehdidi" başlıklı yazısından ilgili bölüm şu şekilde: 

"Ebubekir Sifil adında bir yobaz, Diyanet'e çağrıda bulundu, 'gazeteciler Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın, cenaze namazları kılınmasın' dedi.

Bu arkadaş, akademisyen. 'Doçent' sıfatı taşıyor. Yalova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

Yani açıkça görülüyor ki… 2003 yılında akademisyenleri 'cenaze namazınızı kılmayız haa' diye tehdit edenler, 2020 yılında akademisyen sıfatıyla 'cenaze namazınızı kılmayız haa' diye tehdit savuruyorlar.
Bilim yuvası üniversitelerimizin, IŞİD zihniyetli tarikat yuvaları haline getirildiğinin hazin kanıtıdır bu.

Merdivenaltı ilkel eğitimleri nedeniyle İslamiyet'in temel felsefesinden bile haberi olmayan, dini kendi tekelinde zanneden, camileri babasının tapulu malı zanneden yobazların…

Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür üniversitelerimize kabus gibi çöktüğünün kanıtıdır. Üstelik…

Şu anda bütün dünyada pandemi nedeniyle trajedi yaşanırken, Türkiye'de katmerli trajedi yaşanıyor.

Çünkü, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden onbinlerce insanımızın cenazesi, camiye bile götürülmeden toprağa veriliyor.

Türkiye'de onbinlerce aile, babasının, annesinin, evladının, akrabasının cenazesini camiye götürememenin, kısıtlamalar nedeniyle cenaze namazını bile kılamamanın ızdırabını yaşıyor.

Tam böyle çaresiz bir dönemde, "cesedinizi camiye almayız haa, cenaze namazınızı kılmayız haa" diye tehdit savurması, dini vecibemizi cezalandırma yöntemi olarak kullanması…

Şuursuz yobazın, insanlıktan ne kadar çıkmış olduğunun, bizi tehdit ederken aslında kimleri rencide ettiğinin farkında bile olmadığının kanıtıdır.

Bana gelince… Camiye almazsan, cemevinden kaldırırlar, müsterihim. Sen düşün!"

yuzdeyuzhaber

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tükürük yalanacak mı Türkiye 3Y Ülkesi Oldu Fox Haber sunucusu Selçuk Tepeli'den tavşan benzetmesi: Havucu zor bulursunuz! Ekonomist Selçuk Geçer'den belgeli dolar açıklaması