Nagehan Alçı'nın bile ağzının açık kaldığı açıklama. Koca profesör Yaşar Hacısalihoğlu Almanya'da benzin 1.66 Euro dedi

5010 izlenme 18 Ocak 2022
Reklamlar
AKP’ye yakın isimlerden Prof Dr.Yaşar Hacısalihoğlu, katıldığı televizyon programında Türkiye’deki benzin fiyatlarıyla Avrupa’daki benzin fiyatlarını karşılaştırdı. Diğer konuklardan tepki aldı.

Bir zamanlar AKP karşıtı mitinglerde konuşma yapan, ondan sonra makas değiştiren Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu'nun unuttuğu bir şey vardı. O da arşivdi.

Hacısalihoğlu’na göre Hollanda’da bir litre benzin 1.96 euro, İspanya’da 1,48 euro Almanya’da ise 1.66 euroydu. Türkiye’de ise benzinin litresi 0.89 euroya denk geliyordu. Hacısalihoğlu'na göre Türkiye’de benzin daha ucuzdu.

Peki 10 sene önce Almanya’da benzin kaç euroydu. Cevap 1.66 euro. Almanya’da enflasyon düşük olduğu için benzinin fiyatı yerinde saymıştı.

2012’de 1 euronun Türk lirası karşılığı ise  2 lira 30 kuruştu. Peki benzin 2012 yılındaki satış fiyatı kaç liraydı. Arşive göre benzinin pompa fiyatı 4 lira 60 kuruştu. İki euroya bir litre benzin alınıyordu. 10 yılda TL, euroya karşı değer kaybettikçe kaybetti. Hacısalihoğlu’na göre benzini Almanya’daki fiyatlara göre almamız lazım.

O zaman 1,66 euro karşılığı benzinin fiyatı 26 liraya denk gelir. Hacısalihoğlu’nun yaptığı hesaba göre biz benzini ucuza alıyoruz. Hocanın unuttuğu bir şey var ülkemizde maaşlar Euro değil. Türkiye’de  benzin şu anda 13,57 kuruş. Almanya’da benzinin fiyatı 10 yılda yerinde sayarken, 2012 yılın göre ise  benzinin fiyatı ülkemizde üç kattan daha fazla artmış durumda.

Programda Hacısalihoğlu'na diğer konuklar, "Bu kıyas doğru bir kıyas değil. Onlar kendi paraları ile yapılıyor. Paraları bizim 15 katımız daha değerli" şeklinde itiraz etti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan'ın 'fetvacısı' dilinin altındaki baklayı çıkardı Eski bakanlar tek tek konuşmaya başladı! Hüseyin Çelik’ten canlı yayında Erdoğan’ı çok kızdıracak sözler Ümit Özdağ’dan ters köşe yapan açıklama: Afrika’dan Türkiye’ye öğrenci gelmeli Marmara Üniversitesi’nden ‘Erdoğan’ın diploması’ açıklaması