Ana Sayfa
27 Ocak 2020 ( 232 izlenme )
Reklamlar

Nedeni yoksulluk!

Elazığ'da yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin ardından bir vatandaş, "Yardım yapacağız diye söz verdiler. Ancak alakası kalmadı. Kimse yardım yapmadı. İnsanlar mecbur burada oturmak zorunda kaldı” dedi.

AFAD ekipleri ve Elazığ belediyesi deprem bölgesine çadır kurdu. Ancak çadırda yer bulamayanlar çareyi sokakta, camide ve yakınlarının evinde geçirmekte buldu. Elazığ'da çoğu iş yeri dükkanını açmadı.

Depremden en fazla etkilenen bölgelerden olan Mustafa Paşa Mahallesi’’nde yıkılan Kalay Apartmanı’nda terzi dükkânı olan Ali Sertkaya, binada 2010’daki depremin ardından hasar oluştuğunu belirtti. Sertkaya, “Sıvalarla buradaki çatlakları kapattılar. Karakol, belediye ve bakanlıktan geldiler. Yardım yapacağız diye söz verdiler. Ancak alakası kalmadı. Kimse yardım yapmadı. İnsanlar mecbur burada oturmak zorunda kaldı” ifadelerini kullandı. 

BİR KARIŞ BETON ATMIŞLAR

“Ölenler komşularım. Benim terzi dükkânım var. Makineler enkaz altında kaldı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Her şey sizlerin gözünüzün önünde. Buradaki binalar eski ve 1990’lı yıllarda yapılan binalar. Binaların doğru düzgün temeli yok. Bir karış beton atıp üzerine bina yapmışlar.”
 
BİNALARDA KALMAMALARI İÇİN UYARILDI

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, mahallede 1990’lı yıllardan kalma binaların neredeyse tamamının duvarlarında çatlak veya yıkıklar olduğu görüldü. Vatandaşlar buradaki binalarda kalmamaları konusunda uyarıldı. Bazı vatandaşlar, bu nedenle evdeki değerli eşyalarını dahi alamadı. Evleri hasar gören yurttaşların muhtarlık ve kaymakamlıklara başvurmaları istendi. Ancak halkın bundan sonraki süreçte nasıl davranacakları konusunda yeterli bilgilendirmelerin yapılmaması tepki çekti. Doğalgaz ekipleri ise gün boyunca sokak sokak gezerek mahalledeki doğalgaz bağlantılarını kesti.  

YARIN NEREDE KALACAĞIM BİLMİYORUM

Mahalleli ile konuştuğumuzda en çok kimsenin gelip durumlarını sormamalarından yakındıkları görüldü. Yaşının 70’i aştığını söyleyen Dursun Üstünkaya, evini kontrol etmeye gelmiş. Depreme evde yakalandıklarını söyleyen Üstünkaya, “Ben torunlarımı kucaklayıp zor bela dışarı kaçtım. Ev gitti geldi, yıkılacak zannettim. Şimdi de bir tanıdığımın evinde kaldık iki gece. Ama bu gece nerede kalacağım, bilmiyorum. 

Çadır nereden alacağım bilmiyorum. Kimse gelmedi buraya, halimizi sormaya. Evimde hasar büyük. Yarın nerede kalacağım bilmiyorum. Korkuyorum ki evin dibine geleyim. Nerede oturacağımızı bilmiyorum” dedi. İsmini vermek istemeyen üniversite mezunu bir genç ise geceyi camide geçirdiklerini belirterek, çadır istemelerine karşın kendisine verilmediğini iddia etti. 

BEBEĞİMLE SOKAKTA KALDIK

Şehrin merkezindeki Kültürpark’ta kurulan çadırların büyük bölümüne Suriyeli sığınmacıların oturduğu görüldü. Buradan iki çocuğu ile birlikte geçen Hasan Aydın adlı yurttaş, “Çadır alamadık, 20 günlük bebeğimle sokakta kaldık” ifadesini kullandı. 

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'Malatya'dan Almanya'ya 43 değil 53 kişi kaçtı' Fatih Altaylı'dan Veyis Ateş'le ilgili korkunç iddia Osmanlı torunuyla Bahçeli’nin danışmanı arasında “hain” tartışması Ekonomist Yeşilada'dan korkutan ekonomi değerlendirmesi