Ana Sayfa
20 Mayıs 2020 ( 655 izlenme )
Reklamlar

Osmanlı torunuyla Bahçeli’nin danışmanı arasında “hain” tartışması

Bahçeli'nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek’in mesajına Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid'in torunu Orhan Osmanoğlu yanıt verdi.

Hükümete yakın Sabah gazetesi, dünkü 19 Mayıs afişinde Mustafa Kemal Atatürk'e idam cezası veren Damat Ferit ve Padişah Vahdettin'e yer vermişti.

Tepki çeken afişin ardından İstanbul Saray Hükümeti'nin Atatürk ve arkadaşları hakkında gıyabi idam kararları verdiği ve bu idam kararlarının Padişah Vahdettin tarafından onaylandığı hatırlatıldı.

Sabah’ın tartışmaya yaratan 19 Mayıs afişinden sonra AKP eski milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi Burhan Kuzu, 19 Mayıs mesajında Sultan Vahdettin'i andı.

“HAİN DESEN KIZAR AMA HAİNLERE ÖVGÜ DİZER!”

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajlarında Padişah Vahdettin ve Damat Ferit’in öne çıkarılmasının ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin basın danışmanı ve MHP’nin yayın organı Türkgün gazetesi yazarı Yıldıray Çiçek çok sert bir mesaj yayımladı.

Yıldıray Çiçek, “Bazıları da Atatürk’e direkt düşmanlıklarını gösteremedikleri için yurt dışına kaçan hain Damat Ferit’in ve İngilizlere sığınan Vahdettin’in hainlikleri hakkında o kadar tarihi delil olmasına rağmen milli kahraman olarak anıyorlar. Hain desen kızar ama hainlere övgü dizer!” diye yazdı.

İşte o mesaj:


“BULAŞIK YIKADIK AMA VATANI ZİNHAR SATMADIK”

Bahçeli'nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek’in mesajına Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid'in torunu Orhan Osmanoğlu yanıt verdi.

“Hain” sözlerine karşı çıkan Orhan Osmanoğlu sosyal medyada şunları yazdı:

“Osmanoğlu ailesi olarak, sürgün yedik, ciklet sattık, yağ sattık bal sattık, bulaşık yıkadık ama vatanı zinhar satmadık. Ne içerde ne dışarda yüce devletimizin aleyhine tek kelime etmedik, edilmesine araç olmadık. Bunun ne kadar sıratı müstakim bir yol olduğunu yaşayarak gördük.

Plütonun resmini çektim diyenler yaşlısının fişini yaşarken çekti. Devletin yoksa bir hiçsin. Ya devlet başa ya kuzgun leşe. Seçilmiş TBMM’nin yanındayız. Başkomutan CB’dır. Devlet bizim gözbebeğimizdir. Candan öte cananımızdır. Osmanlı ne kadar bizim ise TC de o kadar bizimdir.”

İşte o mesajlar:

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yavuz Selim Demirağ: "Ali Erbaş istifa etmezse Adil Öksüz'le ilişkisini açıklayacağım" Abdüllatif Şener'in o açıklaması gündemi salladı! Sosyal medyayı salladı... Ali Babacan Erdoğan'a olay sözler! "Millet bunlarla dalga geçiyor!" Bülent Arınç’tan AKP'li Bülent Turan’a cevap