Ana Sayfa
12 Kasım 2021 ( 747 izlenme )
Reklamlar

Otogaza yine büyük zam...

Otogaza yeni bir zam daha göründü. Ekim ayında önce 93 kuruş, 2 Kasım Salı günü de 49 kuruş zamlanan otogaza, hafta başında 2425 kuruş düzeyinde yeni bir zam daha yapılması gündeme geldi.

Doğal gaz, akaryakıt ve otogaz fiyatları artmaya devam ediyor. Enerji fiyatları, küresel piyasalarda artıyor. Yurt içinde de dolar kurunda yaşanan olağanüstü artış, akaryakıta ve doğal gaza (1 Kasım’da sanayi ve elektrik santrallarına yapılan yüzde 50’ye yakın zamda olduğu gibi) art arda yüksek oranlı ve tutarlı zamma yol açıyor. 

Bu zam dalgasına bir yenisi daha eklenecek. Dolar kurunun, 10 TL’ye dayanması, otogazda yeni bir zammı tetikledi. Merkez Bankası’nın, bugünkü dolar kapanış kurunun 9 TL 75 kuruş ve üzeri olması halinde otogaza zam gelecek. Uzmanlar, bu durumda 2425 kuruşluk bir fiyat artışının söz konusu olabileceğine dikkat çekti.

Uzmanlar, bu çerçevede olası bir zammın hafta başında, salı günü yapılabileceğini söyledi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Mehmet Metiner'den Melih Gökçek itirafı: "Parsel parsel sattığı için..." Bekir Coşkun'u ağlatan yazı: O askerler niçin ö&ldüler? Ali Ağaoğlu’ndan skandal görgüsüzlük bu yapılan ayıp. Görünce siz de hak vereceksiniz Anadolu Ajansı Soylu'nun üzerini çizdi