Ana Sayfa
04 Eylül 2021 ( 1528 izlenme )
Reklamlar

Peynir diye bize bakın bize ne yedirmişler

"Piyasada içinde bir damla süt olmayan kazeinden üretilen peynirler satılıyor" diyen Prof. Harun Uysal, "Kazein maddesini su ve margarinle birleştiriliyorlar. Sadece tadı benziyor" dedi.

OdaTV'nin haberine göre, günümüzde marketlerde pazarlanan süt fiyatı 9 liraya, tam yağlı peynirin kilosu 80 liraya dayandı.

Bu durumda asgari ücretli ucuz ürün peşine düşünce, kazein maddesini suyla peynire dönüştürenler ve tarihi geçmiş ürünleri paketleyenler piyasada cirit atmaya başladı.

Bu konuda açıklama Ege Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Harun Uysal'dan geldi. Uysal “Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu bugün bir asgari ücretli 70 TL'ye peynir, 9 TL'ye süt alabilir mi? Bu imkânsızlık sahte ürünler için büyük bir piyasa yaratıyor. Piyasada içinde bir damla süt olmayan, kazein maddesinden üretilen peynirler satılıyor” dedi.

Kazein maddesini su ve margarinle birleştirenler içinde hiç süt olmayan peynirimsi ürünü satıyor. Kazeinle üretilen peynirin bir tek tadının benzediği belirtildi.

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar ise “Piyasada denetim yok, düzenleme yok. Serbest piyasa ekonomisi, serbest soygun düzeni haline geldi” dedi.

Kaynak: Odatv

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'li Bakan: Yüzde 56 Zam Normal... İYİ Partili siyasetçi corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti! Ünlü tarihçiden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a tokat gibi 'Atatürk' yanıtı Festivaller ‘ahlaksızlık’ gerekçesiyle yasaklanırken... AKP’li belediye başkanları pavyonda alemde