Ana Sayfa
19 Ekim 2020 ( 4152 izlenme )
Reklamlar

Prof. Ahmet Ercan'dan korkutan uyarı, 7 büyüklüğünde deprem geliyor, etkilenecek illeri tek tek açıkladı!

Ege Denizi’nde dün meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, ‘Bu deprem kuzey Ege’de 6,3 ile 7 arasında bir deprem yaratmak üzere hazırlandığını gösteriyor. Bundan Çanakkale, İzmir, Balıkesir, Edirne kıyı kesimi depremden etkilenir’ dedi.

Dün Ege Denizi Gökçeada açıklarında saat 11.07'de meydana gelen ve Çanakkale açıklarında hissedilen, yerin 5 buçuk kilometre derinliğinde 4,3 büyüklüğündeki depremin ardından Deprem Bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Sözcü'ye konuştu.

Ercan, “Bu deprem kuzey Ege'de 6,3 ile 7 arasında bir deprem yaratmak üzere hazırlandığını gösteriyor. Bundan Çanakkale, İzmir, Balıkesir, Edirne kıyı kesimi depremden etkilenir” dedi

‘EGE’DE DEPREM YARATMAK İÇİN HAZIRLANIYOR’

Son günlerde meydana gelen irili ufaklı depremlerin bir çizgisellik oluşturduğuna dikkat çeken Övgün Ahmet Ercan şunları söyledi:
 
“Kuzey Anadolu Kırığı'nın Yunanistan uzantısı olan Kuzey Ege Kırığı'nda bir hareketlenme var. Bu tabii ki Türkiye'yi de ilgilendiriyor. Depremler Çanakkale'ye yakın olarak Gökçeada, bunun yanı sıra Selanik'in önünde Üç Parmak Yarımadası, yine hemen Atina'nın yanında Eğriboz Adasının kuzeyinde olmak üzere depremler bir çizgisellik gösteriyor. 

Bu çizgisellik Kuzey Anadolu Kırığı'nın Ege'deki uzantısının etkin olduğunu ve kuzey Ege'de bir deprem yaratmak üzere hazırlandığını gösteriyor. Büyüklüğü 6,3 ile 7 arasında bir büyüklük olur.”
 
ETKİLENECEK İLLERİ TEK TEK AÇIKLADI

Kuzey Anadolu Kırığı'nın Ege Denizi'ndeki batı uzantısı olduğunu da sözlerine ekleyen Ercan, “Kuzey Anadolu Kırığı, Ege Denizi'ndeki batı uzantısı olup burada son buluyor zaten. Depremi orada yapıp tekrar Anadolu toprağına geri dönecek. Olası 7 büyüklüğündeki depremden Çanakkale, İzmir, Balıkesir, Edirne kıyı kesimleri etkilenir” diye konuştu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Muharrem İnce'den yeni TL mevduat paketiyle ilgili değerlendirme Korkunç iftira: Türkiye Gazetesi yazarı, Atatürk'ün 'ajan' olduğunu yazdı Altaylı'dan Alçı'ya: Millet K.çıyla Güler Çelebi’nin silmeyi unuttuğu tweet ortaya çıktı. Vatandaş hatırlatınca Saray kızmasın diye apar topar silmek zorunda kaldı