Ana Sayfa
16 Ekim 2020 ( 436 izlenme )
Reklamlar

Prof. Dr. Naci Görür'den Kumburgaz fayı için kritik uyarı. Bu fayda olan depremler hayra alamet değil

Prof. Dr. Naci Görür, Kumburgaz Fayı üzerinde olan depremlerin rahatsız edici olduğunu ifade etti. İstanbul'un Avcılar ilçesinde meydana gelen ve çevre ilçelerden de hissedilen 3.2 büyüklüğündeki depremi yorumlayan Prof. Dr. Naci Görür, "Bu saatten sonra kilitli olan Kumburgaz fayı üzerinde olan depremler hiç hoş değil, rahatsız edici" dedi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından 3.2 büyüklüğündeki depremi yorumladı. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden yapılan açıklamada saat 16.55’te meydana gelen depremin Marmara denizinin 4.8 kilometre derinliğinde olduğu kaydedildi. Deprem Avcılar ve çevre ilçelerde hissedildi.

"BU DEPREMLER HİÇ HOŞ DEĞİL"

Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Görür, "Arkadaşlar, bugün Marmara'da meydana gelen 3.2'lik deprem şekilde görüldüğü gibi deprem beklediğimiz Kumburgaz Fayı üzerinde. Gerçi Marmara'da bu büyüklükteki depremler çökel içerisinde gaz çıkışları sonucu da gelişiyor ama onlar daha çok Tekirdağ Fayında görülüyor. Bu saatten sonra kilitli olan Kumburgaz fayı üzerinde olan depremler hiç hoş değil, rahatsız edici." ifadelerini kullandı.

ekranalintisi1008.jpg

ekranalintisi20201016090708.jpg

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

TGRT ana haber sunucusu: Artık işsizim Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı: Bahçeli’nin hakaretlerini aynen iade ediyoruz İstanbul depremiyle ilgili Japon deprem uzmanından uyarı Türkiye'ye 2 ay Vikipedi süresi