Ana Sayfa
10 Nisan 2020 ( 1160 izlenme )
Reklamlar

Prof. Dr. Serdar Sayan: "İşsizlik oranı yüzde 30'ları bulabilir"

Korona virüs salgınının istihdama etkilerini değerlendiren Prof. Dr. Serdar Sayan, Türkiye tarihinde görülmemiş işsizlik oranlarının gündeme geleceğini belirterek, “Yüzde 2530’luk işsizlik kimseyi şaşırtmasın” dedi.

Bloomberg HT televizyonunda canlı yayına katılan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Sayan, salgının işsizlik oranına etkisinin Temmuz ayında açıklanacak olan Nisan ayı verileriyle görülmeye başlanacağını belirtti.

Salgının etkisinin yazın da sürmesi durumunda turizmde de büyük istihdam kaybının gerçekleşeceğini vurgulayan Prof. Dr. Sayar, “Bu durumda yılı istihdam ve ekonomi açısından çok kötü bir noktada kapatırız” diye konuştu.

7.1 MİLYON İŞSİZ KAPIDA

Aynı programa katılarak Ocak ayı işsizlik oranını değerlendiren Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi ve T24 yazarı Prof. Dr. Seyfettin Gürsel ise kısa süre önce yaptığı analizde salgının 2 milyon 800 bin kişinin işinden olmasına yol açacağını öngördüğünü belirtti. Prof. Seyfettin Gürsel, böylece işsiz sayısının 7 milyon 100 bin kişiye yükselmesini beklediğini anlattı.
 
Bununla birlikte Hükümet tarafından ve işten çıkarmayı yasa teklifi sonrasında bu öngörüsünü askıya aldığını belirten Prof. Dr. Gürsel, yine de ücretsiz izne çıkarılanların çalışan mı işsiz mi sayılacağı sorusunun çok tartışmalı olduğunu ifade etti.

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Boğaziçililere Tehdit: Gece Yarısı İşi Bitirir Sonra da... 14 tır dolusu yardım dualarla uğurlandı İmam-Hatip'li Vatandaş'ın AKP'yi Çılgına Çevirecek Konuşması... AKP-MHP kol kola verdi: Silah sahibi olmak kolaylaştı