Ana Sayfa
23 Haziran 2022 ( 2831 izlenme )
Reklamlar

Remzi Özdemir faiz kararı sonrası dolarda neler olacağını açıkladı

Yeniçağ yazarı ekonomist Remzi Özdemir, Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası dolar ve euro kurunun geleceğini değerlendirdi. Özdemir; “Merkez Bankası az önce aldığı bu karar ile Türkiye’de kur krizinin kapısını sonuna kadar açtı.” dedi…

Merkez Bankası faizi bir kez daha yüzde 14'te sabit tuttu. TCMB, geçen yılın son 4 toplantısında faizde toplam 500 baz puan indirime gittikten sonra, bu yılın ilk 5 toplantısında bir değişiklik yapmamıştı.

Yeniçağ yazarı ekonomist Remzi Özdemir, Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası Dolar ve Euro kurunun geleceğini değerlendirdi.

“DOLAR KITLIĞI YAŞAYABİLİRİZ”

“Merkez Bankası az önce aldığı bu karar ile Türkiye’de kur krizinin kapısını sonuna kadar açtı.” Diyen Özdemir “Eğer gökten 30 milyar dolar yağmaz ise en fazla bir bilemedin 2 ay sonra bu müdahalede zorunlu olarak bitecek ve o zaman büyük bir dolar kıtlığı yaşayacağız.” İfadelerini kullandı…

Remzi Özdemir açıklamaları şöyle:

Merkez Bankası yine dünyanın tersine bir karar vererek faizleri sabit bıraktı.

Dünyada refah seviyesi en yüksek ülke olan Norveç’in bile bugün son 20 yılın faizini arttırdığı bir ortamda TCMB faizi sabit tutarak, Türkiye’yi büyük bir kur krizine adım adım sokmaktadır.

Özellikle Amerika’nın önümüzdeki aylarda faizi düşürmek adına daha da agresif faiz artışına gideceği bir dünyada sen faizi sabit tutarsan hele de enflasyonun 50 puan altında kur krizi kaçınılmaz olacaktır.

Merkez Bankası bu kararı ile suç işlemiştir.

Merkez Bankası’nın görevi yangını söndürmektir. Enflasyonda bir yangındır ve Merkez Bankası’nın esas görevi bu yangını söndürüp fiyat istikrarını sağlamaktır. TCMB ne yaptı?

Türkiye alev alev yanarken, nargile içmeyi tercih etti.

Maalesef durum aynen böyle! Merkez Bankası esas görevini yapmayarak suç işlemiştir.

Para Kurulu üyeleri hangi gerekçe ile dünyada 54 ülkenin terine karar vermiştir?

Suudi Arabistan gibi bir ülkenin dahi faiz arttırdığı bir ortamda sen hangi iktisat kuralına göre faizleri sabit bıraktın?

Zaten Türkiye’de enflasyon ve kur krizi Eylül ayından itibaren başlamıştır. O tarih merkez bankasının faizleri indirmeye başladığı dönemdir.

Türkiye bu tarihten sonra alev alev yanmıştır.

Bugün enflasyon resmi rakamlarda bile yüzde 73 ise bunun sorumlusu Merkez Bankası’nın verdiği faiz kararıdır.
Peki bağımsız(?) Merkez Bankası keyfi doğrultusunda bir ülkeyi böylesine ateşe atabilir mi?
Bunu denetleyecek dur diyecek bir mekanizma yok mu?

Maalesef yok!

Merkez Bankası az önce aldığı bu karar ile Türkiye’de kur krizinin kapısını sonuna kadar açtı.

Şu an bile arka kapı operasyonlarıyla dolara örtülü müdahale yapılıyor.

Peki bu müdahale daha ne kadar sürebilir?

Eğer gökten 30 milyar dolar yağmaz ise en fazla bir bilemedin 2 ay sonra bu müdahalede zorunlu olarak bitecek ve o zaman büyük bir dolar kıtlığı yaşayacağız.

Yaşanan ve yaşanması muhtemel daha büyük krizin sorumlusu hükümet değil, bağımsız olması gerekirken dünyanın tersine bir karar veren Merkez Bankası’dır.

Biz bunu böyle biliyoruz ve böyle söyleyeceğiz."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'İsrail'e En Çok Erdoğan Yardım Edecek' Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken Ankara çıkışı Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yine sosyal medyayı hedef aldı Bomba iddia: Kışlalara İran'dan getirilen çürükler dağıtılıyor