Ana Sayfa
18 Şubat 2020 ( 2950 izlenme )
Reklamlar

Reuters, AK Parti'den istifa eden isimlerin Babacan'ın partisine katılacağını öne sürdü

İngiliz Haber Ajansı Reuters, Ali Babacan'ın yeni partisini Mart ayının başında kuracağını ve AK Parti'den istifa eden bazı isimlerin partiye katılacağını söyledi.

AK Parti'den istifa eden ve parti kurma çalışmalarına başlayan Babacan, Kasım ayında yaptığı açıklamada, yeni partinin merkez tüzel kişiliğini 2019 yılı sonuna kadar kurmayı arzu ettiklerini, teşkilatlanma aşamasının bunun ardından geleceğini söylemişti. Reuters'a bilgi veren konu hakkında bilgi sahibi bir isim ise, Mart ayının başında yeni partinin siyasi hayatına başlayacağını dile getirdi.

"LANSMAN HAZIRLIKLARINA BAŞLANDI"

İsmi açıklanmayan kaynak, "Planlanan takvim biraz sarktı ama sorun olduğundan değil, her şey fazla detaylı ele alındığından. Çalışmalar neredeyse tamamlandı. Artık lansman hazırlıklarına başlandı. Kurucular kurulu hemen hemen hazır. Son rötuşlar kaldı" dedi.

"AK PARTİ'DEN İSTİFA EDİP PARTİYE KATILACAKLAR OLACAK"

Babacan'ın genel başkan olacağını kaydeden bir diğer kaynak ise, "Günler içinde parti kuruluşuna dair dilekçe İçişleri Başkanlığı'na verilir. En fazla Mart ayının başı olur" dedi. Aynı isim, AK Parti'den istifa eden bazı isimlerin partide olacağını ancak birçok yeni yüzün siyasete katılacağını belirtti.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sedat Peker SADAT tweetlerini yeniden paylaştı.. İYİ Parti lideri Meral Akşener canlı yayında açıklıyor AKP'den 5 istifa Abdurrahman Dilipak bombayı patlattı: Kasetler patlayacak