RTÜK yalnız muhalif kanallar için mi var

1375 izlenme 04 Kasım 2019
Reklamlar
Gökçeklere ait Beyaz TV ekranlarında yayınlanan “Beyaz Futbol” programında, gece yaşanan diyalog ve alt yazı dikkat çekti.

Programdaki yorumcu Sinan Engin, kendisine bir Kartal heykeli hediye edildiğini söyledi ve canlı yayında heykeli gösterdi. Engin, “kartalımı seviyorum” dediği anda, programın bir diğer yorumcusu Ahmet Çakar da “ötüyor mu kuş? Ötüyor mu” diye soruyor. Bunun üzerine Sinan Engin de, “Hocam yapma ayıp ya. Öyle şey olur mu ya” diye yanıt veriyor. Bu sırada reji odası da, “Sinan Engin yayında kuşunu okşamasın” şeklinde alt yazı yayınlıyor. Engin bu alt yazıya da, “Tövbe tövbe, böyle alt yazı mı olur” diye yorum yapıyor.

RTÜK, özellikle son dönemde televizyon kanallarına verdiği cezalarla gündeme geliyor. RTÜK, dizelerdeki öpüşmeye ceza verip, filmlerdeki heykellerin sansürlenmesine dahi neden olurken, “Beyaz Futbol” programındaki bu görüntüler dikkat çekti.

Daha önce de “Beyaz Futbol”da yorumcu olan Rasim Ozan Kütahyalı, programda “Kusturmalı Boşnak Saksosu” diyerek Boşnaklara ırkçı ve belden aşağı hakarette bulunmuştu. Bunun üzerine başta Boşnaklar olmak üzere, Kütahyalı’ya tepkiler gösterilmiş ve hakkında hukuki işlem başlatılmıştı. Kütahyalı, Boşnaklara yönelik ırkçı ve belden aşağı hakaretinden dolayı ceza almıştı. İşte o anların görüntüleri:


Odatv.com

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Buket Aydın istifa etti Özgür Demirtaş'tan Hülya Avşar'a ters köşe yapan öneri. Hülya Avşar zenginlikten dert yanmıştı Tanju Özcan’a su şişesi fırlatmıştı. Özür dilemeyen AKP’li Meclis üyesi dışarı çıkartıldı Ümit Özdağ İçişleri Bakanı Soylu'nun neden görevden alınamayacağını söyledi. Soylu'nun en büyük gücünü açıkladı