Ana Sayfa
08 Temmuz 2022 ( 717 izlenme )
Reklamlar

Rusya’dan BM kararına veto. Suriye’ye yardım kapısı kapandı

Rusya, Türkiye üzerinden Suriye'ye yapılacak insanı yardımların 12 ay uzatılmasına ilişkin BM Güvenlik Konseyi (BMGK) kararını veto etti.

Rusya, Cilvegözü Sınır Kapısı üzerinden, Suriye'de milyonlarca kişiye insani yardımların yapılmasına imkan tanıyan mekanizmanın süresinin uzatılmasını veto etti.

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye insani yardımların yapılmasına izin veren mekanizmanın görev süresi 10 Temmuz'da doluyor.

BM Güvenlik Konseyi, Rusya ile yapılan pazarlıkların ardından Norveç ve İrlanda tarafından sunulan ve Suriye'ye sınır ötesi insani yardım mekanizmasının görev süresinin bir yıl uzatılmasına yönelik kararı oyladı.

Karara 15 üyeli konseyde 13 ülke destek verirken, Rusya kararı veto etti, Çin ise çekimser oy kullandı.

BMGK'de bir tasarının kabul edilmesi için 15 üyeden en az 9'unun lehte oy vermesi, daimi üyeler ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa'dan da herhangi birinin veto yetkisini kullanmaması gerekiyor.

BM Güvenlik Konseyi 10 Temmuz'da aksi yönde bir karar alamazsa, Suriye'ye uluslararası insani yardımların gönderildiği Cilvegözü Sınır Kapısı kullanılamayacak ve ülkenin kuzeybatısında 4 milyondan fazla kişi açlık riskiyle karşı karşıya kalacak.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ayçiçek yağı için alınan son karar vatandaşları çıldırttı! Vatandaşlar market çalışanlarıyla kavga ediyor Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Olay Video AKP’liler Kılıçdaroğlu’na yükleniyor ama Bahçeli’nin arşivinden öyle görüntüler çıktı ki... AKP Yaptıklarının Sonucundan Korkuyor