Ana Sayfa
26 Kasım 2019 ( 2815 izlenme )
Reklamlar

Şaban Vatan'dan Müge Anlı iddiası

Giresun'un Eynesil ilçesinde, evlerinin önünde ya ralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan, Müge Anlı ve ekibinin olayı çözdüklerini söylediklerini, daha sonra kendisini arayan Anlı’nın baskıya maruz kaldıklarını söylediğini belirtti.

Giresun'un Eynesil ilçesinde, evlerinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan, Müge Anlı ve ekibinin olayı çözdük diyerek kendisine müjde verdiklerini belirterek “Şaban abi biz bu olayı çözdük dediler. Sonra bir telefon geldi. Görüştüğüm kişinin yüzü asıktı, ne olduysa apar topar geri döndüler. Müge Anlı bana, biz baskıya maruz kaldık. ATV’nin en üstünden telefon geldi, binlerce kişinin tepkisi olduğu halde bir şey yapamıyoruz açıklaması yaptı” dedi.

Konuşma da belge de gizli Konuşma da belge de gizli
Yurt gazetesinden Muzaffer Susamış’a konuşan baba Vatan, “Şaban abi biz bu olayı çözdük dediler. Sonra bir telefon geldi. Görüştüğüm kişinin yüzü asıktı, ne olduysa apar topar geri döndüler. Müge Anlı bana, biz baskıya maruz kaldık. ATV’nin en üstünden telefon geldi, binlerce kişinin tepkisi olduğu halde bir şey yapamıyoruz açıklaması yaptı” ifadelerini kullandı.

“ATV’NİN EN ÜSTÜNDEN TELEFON GELDİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın yönettiği ATV’yi hedef alan Vatan, ATV ekibinin savcılıkla iletişime geçtiği yönünde yalan söylediğini iddia etti.

Vatan, "Savcı bana ‘Müge Anlı'yla falan hiçbir şekilde bağlantı kurmadık, zaten dosya şüpheli ölüm’ dedi. Neden yalan konuştunuz? Ben daha sonra Müge Anlı hanımla irtibata geçtim. İtiraf etti. ‘Biz bir baskıya maruz kaldık, ATV'nin en üstünden telefon geldi. Binlerce kişinin tepkisi olduğu halde bir şey yapamıyoruz’ dedi" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Giresun’un Eynesil ilçesindeki evinin önünde geçen yıl nisan ayında y aralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’a çarpan sürücünün Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeni olduğunu öne sürülmüş, aile, çocuklarının ölümünün aydınlatılmasını AKP’li siyasetçilerin engellediğini iddia etmişti. Rabia Naz'ın ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu'nca 2 rapor hazırlanmıştı.

Raporlarda  genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu kaydedildi. Aile ise kızlarına otomobil çarptığını ve y aralı olarak evin önüne bırakıldığı belirtilmişti. Trabzon Adli Tıp’ın raporunda ise Rabia Naz’ın tırnaklarında erkek DNA’sı tespit edildiği ortaya çıkmıştı.

TBMM'de kurulan Araştırma Komisyonu'nun 12 üyesi de 7 Kasım'da Eynesil'e gelerek, incelemelerde bulunmuştu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Motorine ne kadar yeni zam geleceği açıklandı. Hazır mısınız gelecek yeni zamlara? Manisa'da Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e vatandaştan tepki: Beni köpek gibi sevme 'Tasmalı enikler kör hainler' HÜDA PAR'dan Trabzonlulara hakaret İsmail Saymaz Anket sonuçlarını tek tek tüm detaylarıyla açıkladı