Ana Sayfa
17 Mart 2020 ( 574 izlenme )
Reklamlar

Sağlık Bakanı Koca: 1 hastamızı kaybettik

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ilk ö&lümün gerçekleştiğini söyledi. Bakan Koca, bugün 51 yeni vakanın daha meydana geldiğini ve toplam vaka sayısının 98 olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid19) nedeniyle ilk ö&lümün gerçekleştiğini açıkladı. 89 yaşındaki hastanın virüsü Çin temaslı çalışanından aldığını belirten Bakan Koca, "Bugün 51 yeni vaka daha meydana geldi. Toplam hasta sayımız 98 oldu" dedi.

"BU HASTALIKTA Ö&LÜM ORANI SANILANIN ALTINDADIR"

Bakan Koca, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde koronavirüste son durumla ilgili açıklama yaptı."Koronavirüs solunum yolu üzerinden bulaşıyor. Kalabalık ortamlar en riskli ortamlar" diyen Bakan Koca, "Çocuklar ve gençler virüsü kolayca kapabiliyor ama bu yaş grubunda ö&lüme neredeyse rastlanmıyor. Bu hastalıkta ölüm oranı sanılanın altındadır" ifadelerini kullandı.

"BUGÜN İLK HASTAMI KAYBETTİM"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Koronavirüsle mücadelede bugün ilk kez bir hastamı kaybettim. Hepimiz bu ö&lümü metanetle karşılamalıyız. 89 yaşındaki bir vatandaşımız malesef hayatını kaybetti. Çinli bir çalışanından virüs bulaşmış" ifadeleriyle Türkiye'de koronavirüsten ilk ö&lümün gerçekleştiğini duyurdu.

"TOPLAM HASTA SAYIMIZ 98 OLDU"

Bugün 51 yeni koronavirüs vakasının daha meydana geldiğini dile getiren Bakan Koca, "Toplam hasta sayımız 98 oldu. Avrupa ile sınırlarımızı kapattık. Bu günler böyle gitmez, iyileşen hastalar var" dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bülent Arınç'ın damadına verilen beraat kararının gerekçesi açıklandı Golü 10 yıl önce yediniz de haberiniz şimdi oluyor. "Erdoğan'ı sevdiğim için sınır dışı edildim" diyen vatandaşın arkasından ne çıktı Son Dakika: İzmir, İstanbul ve Bursa'da deprem meydana geldi