Sahillere akın edenler bu haberi iyi okusun: Neden evde kalmalıyız?

705 izlenme 22 Mart 2020
Reklamlar
Korona virüs salgınına rağmen insanların park, bahçe ve sahillere akın etmesi tepki çekerken, Alman ZDF kanalının spikerinin neden evde kalmamız gerektiğini anlatması yeniden gündem oldu.

Türkiye’de korona virüs salgına sonrası yapılan ‘Evde kal’ çağrılarına rağmen insanlar parklara, bahçelere ve sahillere akın etmeye devam ediyor. Son olarak İçişleri Bakanlığı 65 yaş üstü kişilerin sokağa çıkmasını yasakladı.

Yapılan tüm çağrılara rağmen insanlar sokağa çıkmaya devam ederken Alman ZDF kanalının ana haber spikeri Claus Kleber, insanların neden evde kalmaları gerektiğini çarpıcı bir şekilde anlattı. Virüsün yayılma hızının önlenememesi durumunda sağlık sisteminin çökeceğini belirten Kleber, “Bu şu anki ana hedef, başlangıçta mümkün olduğunca az sayıda kişinin bu virüsü kapmasıdır. Bu yüzden el yıkama, mesafeyi koruma ve parti yapmamak, evde kalmak gibi küçük şeyler hayati önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı:

Alman spiker Claus Kleber, insanların neden evlerinde kalması gerektiğini şu sözlerle anlattı:

“Bütün bu yaşananlar sonrasında anlaşılması gereken şudur. Artık mesele insanlarda virüsün yayılmasını engelleme değildir. Bu küresel bir salgındır ve artık durdurulamaz. Uzmanlar eldeki verilerden yola çıkarak şu sonuca varmaktadırlar. Alman nüfusunun 3'te 2'si virüsle enfekte olacak ve hastalanacaktır. Hastaların yüzde 80'ni hastalığı çok hafif veya hafif geçirecek. Yüzde 20'si tıbbi yardıma ihtiyaç duyacak, ve yüzde 6'sı yoğun bakımda tedavi edilecektir. Yüzde 6 çok değilmiş gibi gelse de bir milyondan fazla insan anlamına gelmektedir.

“DOĞAL YAYILMA HIZINA ÖNLEM ALINMAZSA…”

Eğer şimdi virüsün doğal katlanarak yayılma hızına karşı önlem alınmazsa sağlık sistemi aşırı yüklenme nedeniyle çökecektir. Her şey bu eğrinin zamana yayılmasına, yani virüsün yayılma hızının yıl içinde geniş bir zaman dilimine dağıtılmasına bağlıdır. Böylelikle yine aynı sayıda kişi hasta olacak ama aynı anda değil, yavaş yavaş ve durum sakinleşecek. Herkes modern tıbbın imkanlarından en üst düzeyde istifade edebilecektir. Bu şu anki ana hedef, başlangıçta mümkün olduğunca az sayıda kişinin bu virüsü kapmasıdır. Bu yüzden el yıkama, mesafeyi koruma ve parti yapmamak, evde kalmak gibi küçük şeyler hayati önem taşımaktadır. Sadece kendiniz için değil, aynı zamanda özellikle hasta, yaşlı ve zayıflar için.'

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Soylu'nun 'cemaat' sözleri internet sitesinde duruyor: Gönlümüze sevgisi kapsamış hocaefendiye hakaretler bizi üzmektedir AKP'nin LGBT sicili Erdoğan CHP'li O İsme Öfke Kustu Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! Önümüzdeki hafta kar yağışı etkili olacak