Ana Sayfa
14 Kasım 2020 ( 314 izlenme )
Reklamlar

Sakarya'da AKP Gençlik Kolları'ndan esnafı rencide eden siftah parası adımı

Sakarya'da AK Parti Pamukova Gençlik Kolları, pandemi döneminde ekonomik olarak zorluk yaşayan esnafa 'siftah parası' olarak kapıların altından bir lira madeni para attı. İYİ Parti Sakarya İlçe Başkanı Selçuk Kılıçaslan ise," Bu esnaf için çok rencide edici bir durum. Esnafımız ilçe binamıza gelerek konuyla ilgili rahatsızlıklarını dile getirdiler" dedi.

AK Parti Pamukova Gençlik Kolları, ilçe esnafına 'siftah parası' olarak 1 lira dağıttı. Esnaf yaşanan olaya sert tepki gösterdi.

AK Parti Gençlik Kolları tarafından esnafa 1 TL'nin yanında bırakılan mektupta ise, Besmele ile başlayan bir metin göze çarpıyor. Metinde, “Bir maldan yapılan ilk satış günün ilk alışverişi. günün ilk satışından kazanılan ve günün devamında bereket getirdiğine inanılan paradır. Geleneğimizde ''SİFTAH PARASI' olarak geçen ve unutulmaya yüz tutmuş bu değerimizi 'AK Parti Gençlik Kolları Pamukova İlçe Başkanlığı'' olarak siz değerli esnafımıza bu sabah yeniden yaşatmayı hedefliyoruz. Günün bereketli kazancınız daima yanınızda olsun.” ifadelerine yer verildi.

İYİ Parti Sakarya İlçe Başkanı Selçuk Kılıçaslan uygulama ile alakalı yaptığı açıklamada, ‘’Bütün esnafa kapılarının altından bereket duası yazılı kağıtlarla birlikte 1 TL atarak bir ziyaret yapmışlar. Bu esnaf için çok rencide edici bir durum. Pandemi döneminde esnaf borç batağında. İran’da böyle bir gelenek varmış bizim böyle bir geleneğimiz yok. Esnafımız ilçe binamıza gelerek konuyla ilgili rahatsızlıklarını dile getirdiler’’ dedi. 

genclikkollari1.jpg

genclikkollari2.jpg

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Türkiye'nin neredeyse bir şehri artık Katar'ın A Haber’e bağlanan doktor: Atatürk’ü sevmek için sizden izin mi alacağım, terbiyesizler! Meteoroloji bölge bölge uyardı! Hafta sonu için plan yapanlar dikkat Kelime Oyunu’nda gülünç anlar