Ana Sayfa
26 Eylül 2019 ( 683 izlenme )
Reklamlar

Adalet Bakanlığı tarikat mensuplarıyla doldu

AKP eski Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Adalet Bakanlığı'nda FETÖ'den boşalan kadroların Hakyol tarikatı mensuplarıyla doldurulduğunu söyledi. AKP eski Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.. FETÖ'den boşalan yerlere yeni talipler olduğunu söyleyen Tayyar, Adalet Bakanlığı'nın Hakyolcularla doldurulduğu ifade etti. Tayyar, FETÖ'cülerin devlet kademelerinde varlığını sürdürmeye çalıştığına dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Hakyolcular Adalet Bakanlığı içerisinde biraz ağırlık kazanıyor. Hakyol'la ilgili de kaygım var. Geçmişte yargıda bu kadar adından söz ettiren bir yapı değildi. Benim kanaatim kendini gizlemeyi başarmış kripto FETÖ'cülerin yargıda varlığını sürdürmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Buna karşı devletin güçlü bir refleks göstererek o filtreyi iyi uygulaması lazım. Allah korusun ileride çok daha farklı problemler olabilir...

FETÖ denen yapıyı çatı kuruluş gibi düşünün. Herkesin öncesinde bir aidiyeti var. Ama zaman içerisinde evrilip FETÖ içerisinde yer almışlar. FETÖ 15 Temmuz'dan sonra her yönüyle deşifre olunca bunlar üst çatıyı terk ettiler ama bunlar öncesine dönerek varlıklarını sürdürmeye çalışıyorlar. Eski yapılarla aidiyet geliştirip varlıklarını sürdürmeye çalışanlara devletin dikkat etmesi lazım."
 
FETÖ'DEN BOŞALAN YERLERE YENİ TALİPLER VAR

"(Adalet Bakanı'nın "Aynı maklubeye kaşık sallayanlar" sözlerine) Geçmişte FETÖ ile bir vesileyle ilişki kurmuş kadroların bugün bir FETÖ ile mücadelede ders vermesi doğru değildir diyor. Ben tespitinde yanlış bir şey görmüyorum. Ben sadece isimler konusunda tahminde bulunurum. 

BABAM DA OLSA ÇIKSIN HESABINI VERSİN

"Fettah Tamince'yi meselesini önemsiyorum. Adalet bakanlığının kanun yararına bozma meselesi önemli. Muhtemeldir ki bu konuyla fazla spekülasyon yapılması belki doğal bir süreç olarak devam etti. Buna en üst mahkeme karar versin, beraatle ilgili. Şahıslardan bağımsız olarak kimi işlere bulaşmışsa 17 Aralık'tan sonra tavır koymayıp devam ettiyse babam da olsa çıksın hesabını versin."

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Fatih Altaylı: Türkiye'yi Silahsız İşgal Ettiler Demagoji yapmakta sınır tanımıyorlar! Cem Küçük'ün canlı yayındaki ekmek hesabı herkesi perişan etti 'Erdoğan Kendisini Allah'ın Görevlendirdiğine İnanıyor' Sabiha Gökçen Havalimanı karıştı