Ana Sayfa
26 Mart 2020 ( 3561 izlenme )
Reklamlar

Saray'a bu soruyu yönelttiler... Hangisine inanalım

CHP’li Tekin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Cumhurbaşkanı ile Sağlık Bakanının verdiği rakamlar arasındaki farklılığın nedeni sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin verdiği soru önergesiyle yetkili isimlerin yaptığı açıklamalardaki verilerin farklı olduğunu belirtti.

Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid19) ile mücadele kapsamında alınan önlemler ve gelinen aşamaların yer aldığı ulusa sesleniş konuşmasında vermiş olduğu rakamlarla aynı gün, iki saat sonra Sağlık Bakanının sosyal medya hesabından vermiş olduğu bilgiler arasında ciddi farklılar olduğunu belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

“FARKLI VERİLER Mİ VAR”

CHP’li Tekin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Cumhurbaşkanı ile Sağlık Bakanının verdiği rakamlar arasındaki farklılığın nedeni sordu.

Tekin, “Sağlık Bakanı 26 kişinin, Cumhurbaşkanı ise 797 kişinin taburcu olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanın 8554 olarak açıkladığı vaka sayısını 2 saat sonra sağlık bakanı 2433 olarak açıkladı? Hangi bilgi doğru? Kime inanacağız? Erdoğan ile Sağlık bakanının elinde farklı veriler mi var?” sorularını yöneltti.

“HANGİSİ DOĞRU”

Gürsel Tekin’in Fuat Oktay’a yönettiği sorular şöyle:

1 Erdoğan ile Sağlık bakanının elinde farklı veriler mi var?

2 Cumhurbaşkanın 8554 olarak açıkladığı vaka sayısını 2 saat sonra sağlık bakanı 2433 olarak açıkladı? Hangisi doğru? 

3 Sağlık Bakanı 26 kişinin, Cumhurbaşkanı ise 797 kişinin taburcu olduğunu açıkladı. Bu durumda hangi bilgi doğru?

4 Evlerinde izlendiği kastedilen 53 bin vatandaşımızın akıbeti nedir? Bu kişilere test yapılmış mıdır? Yapılmış ise, bu kişiler arasından test sonucu pozitif çıkanlar var mıdır? 

5 Cumhurbaşkanı ile Sağlık Bakanının verdiği sayılar arasındaki farklılığın nedeni nedir?

Odatv.com

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan’ın bağış kampanyası duyurusuna sosyal medyadan tepki geldi! Ayder Yaylası'nın son halini görünce yüreğiniz sızlayacak. Karadeniz'in cennetiydi Marmara için tsunami uyarısı: ‘Marmara’daki bir deprem, ülkemizin milli güvenlik sorunudur’ Özdağ, "Dünya tarihinin en büyük aptallığı olur"